- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Schimbari in structura de parteneri a liderului pietei de avocatura, NNDKP

12 Jan, 12:06 • Redactia DailyBusiness
Liderul pietei de avocatura din Romania, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), a anuntat luni retragerea efectiva din activitatea firmei a doi parteneri, Patricia Petersen si Andrew Kingston, fara efecte asupra denumirii firmei.
Schimbari in structura de parteneri a liderului pietei de avocatura, NNDKP

„Este vorba de o formalizare a unei stari de fapt, care dureaza de mai bine de un an si jumatate”, au explicat reprezentantii NNDKP retragerea efectiva a celor doi parteneri, pentru DailyBusiness.ro.

„In contextul unor restructurari la nivelul parteneriatului incepute anul trecut si finalizate la inceputul anului 2009, am optat ca in acest moment sa comunicam oficial si retragerea celor doi parteneri americani”, au mai spus reprezentantii casei de avocatura.

Ei au mentionat ca ambii fosti-parteneri vor ramane in raporturi stranse cu NNDKP atat pe plan personal cat si pe plan profesional, ocupand o pozitie de „of counsel” si ca numele firmei va ramane neschimbat.

Pe langa retragerea celor doi parteneri, structura parteneriatului NNDKP a fost modificata prin promovarea a 3 asociati seniori ca parteneri remunerati: Ioana Niculeasa (Real Estate), Madalin Niculeasa (Litigii), Sorina Cretu (Litigii).

Astfel, parteneriatul NNDKP cuprinde 9 parteneri asociati („equity partners”) si 6 parteneri remunerati („salaried partners”) .

Alte schimbari, operate incepand tot cu data de luni, 12 ianuarie, au constat intr-o serie de promovari in randul asociatilor seniori si in introducerea unui nou nivel de senioritate.

Astfel, au fost promovati ca asociati seniori Mihai Macelaru (Fuziuni si achizitii) si Eva Forika (coordonatoarea biroului NNDKP de la Timisoara).

O alta modificare consta in crearea unul nou nivel de senioritate, de asociat manager („managing associate”), care se situeaza, din punct de vedere organizatoric, intre cel de asociat senior si cel de partener remunerat.

„2009 va fi un an de consolidare a practicilor si de identificare a unor noi oportunitati de activitate, asa cum arata de altfel si opinia majoritatii analistilor din industrie, la nivel international. Noi am optat sa ne intarim toate fronturile si sa profitam de complexitatea structurii noastre, pentru a reduce la maximum influentele crizei”, a declarat Ion Nestor, unul din partenerii coordonatori ai NNDKP.

Modificarile vin sa completeze procesul de consolidare inceput anul trecut. NNDKP se pregateste pentru a asigura flexibilitate crescuta si soliditate pe toate ariile de practica, astfel incat sa raspunda noilor orientari de business generate de contextul economic actual.

Analizele facute pe pietele mature estimeaza ca recesiunea ce afecteaza in principal domeniul financiar si cel al constructiilor va avea ca efect o diminuare a veniturilor caselor de avocatura generate de practici ca tranzactii imobiliare, finantari, achizitii. Pe piata romaneasca aceste tendinte negative se resimt deja, conform NNDKP.

Pe de alta parte, insa, se asteapta cresteri insemnate in domeniul litigiilor comerciale si al celor legate de insolventa, precum si cresterea consultantei legale legate de infrastructura, achizitiile publice, restructurari si lichidari, preluare de active neperformante, raporturile de munca, aspectele de mediu, chestiunile de taxe si fiscalitate.

„Anvergura si complexitatea firmei ne ofera in prezent avantajul unei reorientari rapide catre ariile de practica cele mai solicitate, fara a neglija domeniile mai putin active”, a adaugat Ion Nestor.

El a mentionat ca pentru realizarea acestui obiectiv, NNDKP a construit o echipa capabila sa raspunda prompt la schimbarile ce se anunta pe piata serviciilor avocatiale.

„Viziunea noastra in ceea ce priveste resursele umane este orientata pe termen lung: intentionam sa pastram si sa promovam oamenii valorosi pe care ii avem si, totodata, urmarim intarirea echipei prin atragerea in continuare a avocatilor talentati si experimentati”, a mai spus Nestor.

Firma de avocatura apreciaza ca este dificil de cuantificat evolutia pietei de business din cauza fluiditatii actuale a mediului economic, dar modificarile efectuate vor permite mentinerea unui nivel robust al veniturilor.

NNDKP a demarat anul trecut un proces de consolidare a echipei atat la nivelul parteneriatului cat si al asociatilor, a lansat o entitate juridica specializata pe consultanta fiscala si o alianta cu Link Resource in domeniul consultantei si executiei pentru serviciile din domeniul sanatatii.

In prezent echipa NNDKP este formata din 15 parteneri si peste 100 de asociati – ce acopera 13 arii de practica: Drept corporatist; Fuziuni si achizitii; Dreptul concurentei; Drept bancar si financiar; Tranzactii imobiliare; Litigii; Infrastructura si PPP; Contracte comerciale si Achizitii publice; Piata de capital; Proprietate intelectuala si Pharma; Dreptul muncii si Imigrare; Dreptul mediului; Drept fiscal.

Vezi Topul societatilor de avocatura.