- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Surse: Fatuloiu a acceptat sa fie monitorizat dupa ce Chelu l-a amenintat

21 Nov, 09:52 • Redactia DailyBusiness
Valentin Fatuloiu ar fi primit, in vara, un mesaj din partea lui Catalin Chelu privind o intalnire, mesagerul transmitandu-i oficialului MAI ca daca nu va cadea la pace va fi distrus, moment din care secretarul de stat a acceptat tehnica de supraveghere, relateaza "Gandul", citand surse din politie.
Surse: Fatuloiu a acceptat sa fie monitorizat dupa ce Chelu l-a amenintat

La scurt timp dupa ce a primit mesajul de la Catalin Chelu, Fatuloiu a anuntat procurorii DNA si a colaborat direct cu anchetatorii in acest caz, inclusiv acceptand folosirea tehnicii de supraveghere si monitorizare, potrivit surselor citate.

Situatia de la Ministerul Administratiei si Internelor ar fi devenit tensionata inca din martie, cand in baza unei strategii de combatere a evaziunii fiscale, Politia ar fi inceput lupta cu evazionistii. In acest context a fost implementat un sistem american de analiza a informatiilor, in computere fiind centralizate toate datele despre fraude economice, au relatat sursele citate.

Potrivit acestora, pentru a le pierde urma, cei care ii protejau pe evazionisti au spart dosarele in unele mai mici, cu un prejudiciu sub un milion de euro.