- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Allianz-Tiriac: Asiguratorii se vor concentra in 2009 pe pastrarea clientilor existenti

16 Feb, 14:31 • adrian.mihaltianu
Ne asteptam ca 2009 sa fie anul in care societatile de asigurari isi vor concentra eforturile, in primul rand, pentru pastrarea clientilor existenti, a spus pentru DailyBusiness.ro Cristian Constantinescu (foto), directorul general al Allianz-Tiriac Asigurari.
Allianz-Tiriac: Asiguratorii se vor concentra in 2009 pe pastrarea clientilor existenti

„Este ingrijorator faptul ca actualmente, nu numai ca numarul clientilor noi care calca pragul societatilor de asigurare s-a diminuat drastic, dar in plus, constatam ca inclusiv o parte dintre cei care, pana acum, aveau incheiata o polita de asigurare, sunt tentati sa renunte la protectie”, a mai spus Constantinescu.

Acesta considera ca toate societatile care au evidentiat pierderi din activitatea de asigurari auto vor fi nevoite sa majoreze tarifele de prima in regim de urgenta.

„Anticipam ca cel mai devreme in 2011 vom putea asista la o reluare a cresterii pietei asigurarilor bazata pe atragerea de noi clienti”, a precizat seful Allianz-Tiriac.

El a mai declarat ca evolutia cursului de schimb va avea efecte semnificative asupra profitabilitatii companiilor de asigurari, generand presiuni suplimentare la nivelul rezultatelor operationale.

„Pe termen scurt, un leu mai slab va ridica nivelul daunalitatii, care si asa, se situeaza in Romania la limita suportabilitatii pentru foarte multe dintre companiile de asigurari locale”, a mentionat Constantinescu.

Dupa cum este cunoscut, in ultimii ani, activitatea de asigurari generale a adus pierderi la nivelul agregat al pietei: -15 milioane euro in 2005, -48 mil. euro in 2006 si -97 mil. euro in 2007.

„Chiar daca nu exista date oficiale referitoare la exercitiul financiar incheiat la 31 decembrie 2008, este clar ca si anul trecut, activitatea de asigurari generale a generat pierderi la nivelul agregat al pietei”, a spus oficialul Allianz-Tiriac.

Efectele crizei financiare globale si a recesiunii se vor resimti, cu siguranta, si la nivelul pietei asigurarilor din Romania. Dupa ani buni in care veniturile din activitatea de asigurari generale au inregistrat cresteri, in medie, de peste 25 de procente, 2009 anunta o temperare accentuata a evolutiei volumului de afaceri in asigurari.