- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Andreea Paul-Vass: Grecia, un partener comercial neimportant pentru Romania

02 Jul, 16:26 • Redactia DailyBusiness
Andreea Paul-Vass, consiliera premierului Emil Boc, sustine ca  Grecia este un partener comercial de importanta redusa pentru economia romaneasca: doar 1,5% din exporturile Romaniei merg în Grecia, iar importurile din Grecia reprezinta doar 1,3% din totalul importurilor tarii în anul 2010.
Andreea Paul-Vass: Grecia, un partener comercial neimportant pentru Romania

Pe de alta parte, reprezentanta Guvernului scrie pe blogul sau ca gradul de interdependenta dintre tari este o realitate care nu poate fi ignorata.

Vass este de parare ca riscul de contagiune financiara, care nu ar afecta numai Romania, ci si toate statele Uniunii Europene, va avea un impact negativ asupra comertului si investitiilor straine directe.

Potrivit consilierului de stat Andreea Vass, care a realizat o analiza pe blogul personal,Romania este mai vulnerabila la reducerea ISD-urilor provenind din Grecia.

Din cele 173.030 societati comerciale cu participare straina la capital înmatriculate în Romania la sfarsitul anului 2010 (capital social total 29,15 miliarde euro), 4943  societati  (2,86%) aveau participare elena la capitalul social. Capitalul social subscris la aceste societati era în valoare de 1,94 miliarde euro (6,67%), se mai arata pe blogul consilierului guvernalmental.