- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Andreea Vass avertizeaza: Nici in acest an nu iesim din criza

13 May, 11:39 • Redactia DailyBusiness
Romania nu va iesi din criza in acest an, in ciuda cresterii economice din ultimele doua trimestre, considera Andreea Vass, consilierul premierului Emil Boc.
Andreea Vass avertizeaza: Nici in acest an nu iesim din criza

„Nici in acest an nu iesim din criza economica, pentru ca reformele trebuie continuate. In schimb, Romania a reusit sa isi reia cresterea economica si este evident ca dupa o perioada lunga de descrestere economica, trecerea pe crestere economica are un punct de inflexiune. Noi ne aflem in acest punc dinspre minus spre plus, iar trecerea de la minus spre plus se face in ritm scazut”, considera Vass.

„Marele risc pe care trebuie sa il gestionam acum este intrarea intr-o perioada lunga de crestere economica scazuta. Pentru a evita acest blocaj, este obligatoru sa discutam de cresterea PIB-ului potential. Altfel, crestere economica pe termen lung, sanatoasa, asa cum isi doreste fiecare roman, se va lasa mult mai mult asteptata” , a declarat Andreea Vass pentru [url=http://www.realitatea.net/andreea-vass-nici-in-acest-an-nu-iesim-din-criza-economica_834512.html]Realitatea.net[/url].

Totusi, pe [url=http://www.andreeavass.ro/blog/2011/05/economia-romaniei-a-iesit-oficial-din-recesiune/]blogul personal[/url], consilierul primului ministru considera ca „Doua trimestre consecutive de crestere economica aduc recunoasterea ca suntem pe drumul cel bun si ca am facut ceea ce trebuia pentru stabilizarea fiscala si financiara a natiunii, in paralel cu reluarea cresterii, fara a neglija defel impulsionarea cresterii economice potentiale.”