- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Basescu: Vom demara discutiile pentru un nou acord cu FMI in ianuarie

02 Nov, 16:14 • Redactia DailyBusiness
Presedintele Traian Basescu a declarat ca discutiile cu privire la semnarea unui nou acord cu Fondul Monetar International (FMI), UE si Banca Mondiala vor incepe in ianuarie, astfel incat sa se ajunga la un consens pana in luna aprilie, cand se incheie actualul acord.
Basescu: Vom demara discutiile pentru un nou acord cu FMI in ianuarie

Astfel, urmatorul acord ar urma sa intre in vigoare in continuarea celui actual.

Preconditiile pentru eliberarea urmatoarei transe a actualului acord cu FMI – 1,2 miliarde euro de la UE si un miliard de euro de la FMI – sunt adoptarea legii pensiilor, a salarizarii unice si a bugetului de stat pe 2011, a precizat seful statului.

In discutiile cu reprezentantii FMI, Basescu a ridicat problema accelerarii stabilirii planului de investitii de catre guvern pentru 2011si a demararii de catre ministere a procedurilor de achizitie, astfel incat lucrarile sa fie incepute imediat dupa adoptatea bugetului de 2011. O astfel de masura este menita sa evite intarzierile cauzate de proceduri de atribuire in demararea contractelor publice.

De asemenea, presedintele a vorbit despre nevoia modernizarii Codului Muncii, in conditiile in care studiile arata ca 1,6 milioane de romani muncesc la negru.