- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

BCR a aprobat credite de circa 30 mil. euro in programul Prima Casa 3, jumatate din plafon

23 Feb, 11:20 • Redactia DailyBusiness
Banca Comerciala Romana (BCR) a aprobat, in cadrul programului Prima Casa 3, credite in valoare de aproximativ 30 milioane de euro, reprezentand aproape jumatate din plafonul pentru acest an primit de la Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM).
BCR a aprobat credite de circa 30 mil. euro in programul Prima Casa 3, jumatate din plafon

BCR a primit, de la FNGCIMM un plafon de 64 milioane de euro pentru acordarea de credite in cadrul programului guvernamental Prima Casa 3.

Pe intreaga piata, programul va avea in 2011 un plafon de 200 milioane de euro, putand fi suplimentat in a doua parte a anului.

Potrivit reprezentantilor bancii, BCR a inceput sa trimita dosare la Fondul de Garantare incepand cu data de 1 februarie.

„Preconizam ca pana la epuizarea plafonului alocat BCR pentru Prima Casa 3 sa acordam peste 1.500 de credite. Programul Prima Casa a avut un rol benefic in economia Romaniei incurajand piata rezidentiala in perioada pe care o traversam”, a declarat Stefan Coroianu, director executiv Directia Managementul Produselor Retail in cadrul BCR.

In cadrul celei de-a treia etape a programului Prima Casa, valoarea medie a unui credit acordat de catre BCR a fost de peste 40.000 euro.

Dobanda practicata de banca este de 4,76% pe an pentru clientii care isi incaseaza salariul la BCR, au avut un comportament bun de plata la creditele contractate la BCR formata din Euribor la trei luni plus 3,75% si de 4,96% pe an formata din Euribor la trei luni plus 3,95% pentru clientii care nu au o relatie cu banca. BCR nu percepe comisioane lunare sau de analiza. BCR nu percepe comisioane lunare sau de analiza.

BCR a acordat, in cadrul programului Prima Casa 1 si 2, credite in valoare de peste 525 milioane de euro, adica mai mult de o treime din totalul imprumuturilor acordate de banci in cadrul programului.

Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, are o retea nationala formata din 48 de centre de afaceri dedicate companiilor si 668 de unitati retail.

BCR are peste 2.000 de bancomate (ATM) si peste 18.000 de terminale pentru plata cu cardul la comercianti (POS).