FINANTE-BANCI

BNR a revizuit in scadere prognoza de inflatie pentru acest an, de la 5,1% la 4,6%

08 august 2011, ora 11:29 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Scadere11-mare.jpg
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a revizuit in scadere prognoza de inflatie pentru acest an, de la 5,1% la 4,6%, si prognoza pentru 2012, de la 3,6% la 3,5%, a declarat luni guvernatorul bancii centrale, Mugur Isarescu.

"Datele privind inflatia incep sa arate mai bine si noi sperm ca cel putin in aceasta perioada de vara imbunatatirile sa fie substantiale", a spus Isarescu.

El a aratat ca incepand cu lunile mai si iunie a avut loc o corectie "extrem de puternica" a preturilor volatile, iar persistenta deficitului de cerere ajuta la reducerea inflatiei.

"Cererea de consum treneaza in continuare. Volumul creditului de consum pentru populatie continua sa fie jos, ceea ce inseamna ca populatia se concenteraza in a-si rambursa creditele si, in al doilea rand, nu are curajul sa se antreneze in noi credite", a spus Isarescu, citat de Mediafax.El a mai aratat ca volatilitatea cursului de schimb a crescut fata de inceputul anului, dar este in continuare mai mica decat in cazul zlotului polonez si forintului maghiar.

"Cresterea volatilitatii se pare ca este legata destul de bine de prima de risc. Am vazut o usoara crestere odata cu accenturarea temerilor de criza din zona euro. In ultimel zile vedem o atentuare", a mai spus guvernatorul.

In luna mai BNR majorase prognoza de inflatie pentru anul in curs de la 3,6% la 5,1%, iar pe cea de anul viitor de la 3,2% la 3,6%.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 09 Decembrie 2021, 12:44
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter