FINANTE-BANCI

Hidroelectrica isi incheie socotelile si cu Alpha Bank

02 aprilie 2014, ora 11:55 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
borza.jpg
Hidrolectrica a rambursat integral saptamana aceasta un credit acordat de Alpha Bank, dupa ce saptamana trecuta a inchis un credit de investitii contractat de la BERD.

La data de 3 noiembrie 2009 Hidroelectrica SA a contractat de la Alpha Bank o facilitate de finantare pe termen scurt in valoare de 80 milioane de lei.

In perioada 2010-2013, compania a optat pentru prelungirea termenului de valabilitate al acestei finantari din cauza insuficientei fondurilor necesare pentru rambursarea soldului creditor.

Incasarile operationale semnificative realizate pe parcursul anului 2013, in cuantum de 3,4 miliarde de lei, in crestere cu 55% fata de anul 2012, au facilitat rambursarea soldului creditor in valoare de 80 milioane de lei si au permis companiei sa inchida linia de credit acordata de Alpha Bank, la scadenta, respectiv 31 martie 2014.

Saptamana trecuta Hidroelectrica a inchis si un credit de investitii de 110 milioane euro contractat in 2011 de la BERD.

Tedinta continua de imbunatatire a fluxului de numerar generat lunar de societate siáconsolidarea permanenta a trezoreriei nete in perioada 31 iulie 2012- 28 februarie 2014, au sustinut onorarea la termen a tuturor obligatiilor financiare datorate bancilor si inchiderea la maturitate a creditelor de investitii si liniilor de credit.Asadar Hidroelectrica continua sa raporteze o diminuare lunara permanenta a gradului de indatorare, in paralel cu imbunatatirea lichiditatii companiei.

"De la deschiderii procedurii generale a insolventei, 20 iunie 2012, si pana in prezent, Hidroelectrica a achitat catre bancile finantatoare 330 milioane de euro, din care 293 milioane de euro reprezentand rambursari de capital si 37 milioane de euro cu titlu de dobanzi si comisioane asociate creditelor de investitii si liniilor de credit", a declarat Remus Borza, practician coordonator al Euro Insol SPRL, administratorul judiciar al Hidroelectrica.á

In urma platilor efectuate, datoria financiara a societatii s-a diminuat in proportie de 67%, soldul creditor scazand de la nivelul de 841 milioane de euro la valoarea de 282 milioane de euro.

"Datoriile financiare prezente, in cuantum de 282 milioane de euro, urmeaza a fi achitate la termenele prevazute in acordurile de finantare, anume la scadentele desfasurate in intervalul 1 februarie 2014 ľ 15 septembrie 2021", a dat asigurari Borza.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 11 August 2022, 23:32
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter