- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Obama crede ca UE are capacitatea de a rezolva criza zonei euro

05 Jun, 09:52 • Redactia DailyBusiness
Presedintele american, Barack Obama, considera ca "europenii au capacitatea de a actiona pentru rezolvarea" crizei din zona euro, a afirmat luni purtatorul de cuvant al Casei Albe, Jay Carney.
Obama crede ca UE are capacitatea de a rezolva criza zonei euro

Purtatorul de cuvant al presedintiei americane a adaugat ca “se mentin riscuri serioase si nu incape indoiala ca pietele raman sceptice” in privinta masurilor luate pana in prezent. “Consideram, deci, ca trebuie luate si alte masuri”, a insistat Carney, conform Agerpres.

Pe de alta parte, el a indicat ca in cursul “consultarilor ce au loc cu regularitate” cu partenerii sai europeni, Statele Unite au adus in discutie ‘lectiile invatate din exprienta’ americana a crizei.

Astfel, potrivit lui Carney, Washingtonul a discutat cu partenerii sai europeni despre “hotararile dificile” luate de SUA, cum ar fi salvarea bancilor cu fonduri publice, decisa la sfarsitul lui 2008. Purtatorul de cuvant a adaugat ca responsabili de pe ambele maluri ale Atlanticului au discutat despre modul in care “anumte lectii invatate in SUA ar putea fi aplicate in Europa”.