FINANTE-BANCI

Operatiunile de factoring ale BCR au crescut anul trecut cu 45%

27 februarie 2013, ora 13:25 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
bcr.jpg
Banca Comerciala Romana (BCR) a realizat, in anul 2012, operatiuni de factoring in valoare de aproape 530 milioane euro, in crestere cu aproximativ 45% fata de anul 2011.

Motorul principal al cresterii a fost reprezentat de factoring-ul fara regres. Baza de clienti a crescut cu mai mult de 100%, comparativ cu 2011, iar acest lucru s-a datorat atat cresterii volumelor finantate prin factoring, cât si imbunatatirii substantiale a produselor si serviciilor oferite de BCR. Avand in vedere situatia economica actuala, apreciem ca majoritatea clientilor se vor indrepta in continuare catre factoring-ul fara regres”, a declarat Valentin Galatanu, director executiv adjunct Tranzactii Bancare, BCR.

BCR ofera clientilor o solutie de finantare pe termen scurt pe baza de facturi, fara garantii materiale, destinata companiilor care livreaza marfa/presteaza servicii in baza unor contracte sau comenzi ferme  incheiate cu clien?ii, cu plata la termen. Apeland la factoring, clientii pot beneficia de un set complex de servicii ce includ finantare imediata pentru marfuri livrate/servicii prestate, urmarirea incasarii si evidenta facturilor, dar, cel mai important, de acoperirea riscului de neplata a debitorilor.

Baza de clienti a crescut cu mai mult de 100%, comparativ cu 2011, iar acest lucru s-a datorat cresterii volumelor finantate prin factoring” a mai adaugat Valentin Galatanu.BCR deruleaza tranzactii de factoring intern si de export, cu si fara regres, incluzand toata gama de servicii de factoring: finantare (pana la un procent de 100% din valoarea facturilor, in limita plafonului de factoring aprobat), administrarea facturilor (prin gestionarea creantelor cesionate in sistemul informatic specializat, cu accesul clientilor la o serie de informatii si rapoarte), colectarea facturilor de la debitori, precum si asigurarea riscului de neplata al debitorilor.

Banca deruleaza servicii de factoring din anul 1999, fiind membru al organizatiei internationale de factoring - Factors Chain Intenational.

BCR membra a Erste Group include operatiunile de banca universala (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societatile de profil de pe piata leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a bancilor de locuinte si a serviciilor bancare prin telefonul mobil.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 25 Octombrie 2020, 13:44
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter