- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Ratingurile Bear Stearns s-ar putea imbunatati dupa preluarea de catre JP Morgan

17 Mar, 15:31 • Redactia DailyBusiness
Agentia de evaluare financiara Moody's a pus sub monitorizare cu perspectiva pozitiva ratingurile 'Baa1' pentru credite pe termen lung si 'Prime-2' pentru datorii pe termen scurt ale societatii de brokeraj Bear Stearns, dupa anuntul conform caruia banca americana de investitii JP Morgan Chase va cumpara compania.
Ratingurile Bear Stearns s-ar putea imbunatati dupa preluarea de catre JP Morgan

Totodata, Moody’s a pus sub monitorizare cu perspectiva pozitiva ratingurile tuturor subsidiarelor Bear Stearns, a comunicat compania de rating.

Decizia Moody’s a venit ca urmare a anuntului JP Morgan Chase & Co. de a achizitiona Bear Stearns pentru 272 milioane dolari, un pret de achizitie cu mult sub valoarea contabila a Bear Stearns, anuntata la 30 noiembrie 2007.

Tranzactia a fost aprobata de urgenta de Federal Reserve si de conducerea Bear Stearns. Reprezentantii JP Morgan au indicat ca vor prelua toate obligatiile de credite ale Bear Stearns pana la incheierea tranzactiei.

In cadrul revizuirii, Moody’s va evalua acordul de achizitie si garantia celor de la JP Morgan. Dupa evaluarea acordului si incheierea achizitiei, ratingurile Bear Stearns vor fi probabil echivalate cu acelea ale JP Morgan, sustine compania de rating.

The Bear Stearns Companies Inc. este o banca internationala de investitii si de servicii financiare cu sediul la New York. Institutia are 14.153 de angajati si a afisat in 2007 venituri nete de 5,9 miliarde dolari.