FINANTE-BANCI

Un client Volksbank a obtinut in instanta anularea comisionului de administrare dintr-un act aditional

22 aprilie 2013, ora 10:25, autor(i): Andreea Radu   | 2 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
semnat-director.jpg
Avocatul Avram Codrut a anuntat luni ca un client Volksbank a obtinut in instanta anularea comisionului de administrare dintr-un act aditional semnat la presiunile bancii.

In data de 17.04.2013, a fost pronuntata de catre Judecatoria Sector 2 sentinta civila nr. 6513 in dosarul 33271/300/2012, prin care s-a constatat nulitatea absoluta a unei clauze vizand perceperea comisionului de administrare din cuprinsul unui act aditional semnat de catre client 'in baza OUG 50/2010'. Acest comision avea aceeasi valoare cu comisionul de risc stabilit prin contractul initial. Prin acelasi act aditional se modifica, de asemenea, cuantumul si tipul dobanzii din fixa in variabila, se arata in comunicatul transmis de avocatul Avram Codrut, care a reprezentat reclamantul din acest dosar.

Completul de judecata a analizat conditiile in care a fost semnat actul aditional, modalitatea in care consumatorul a fost informat sau dezinformat, continutul notificarile transmise de catre banca in care acestuia i se spunea ca trebuie sa semneze acest document in vederea aplicarii dispozitiilor OUG 50/2010.

Prin solutia pronunta s-a stabilit ca S.C. Volksbank Romania S.A. este obligata sa nu mai incaseze comisionul de administrare si sa returneze toate sumele achitate cu titlu de comision de risc/de administrare platite in baza conventiei de credit si a actului aditional de la data semnarii pana la zi, la care se adauga dobanda legala. In plus, aceasta trebuie sa perceapa pe intreaga perioada a derularii conventiei dobanda fixa initiala, fara a se tine cont de actul aditional ulterior.

Pentru prejudiciul adus consumatorului, in urma comportamentului contractual al institutiei bancare s-au acordat si daune morale.Hotararea poate fi atacata cu recurs si este executorie, adica trebuie aplicata imediat, potrivit lui Avram Codrut.

Citeste si: Volksbank plateste daune morale pentru clauzele abuzive
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Anca Grigore a spus:
22/04/2013 11:17
Daca doar un client a obtinut treaba asta inseamna ca e clar meritul avocatului. Vorba aia, ai un avocat puternic, cu relatii sus-puse precum Avram Codrut...dar din asta nu rezulta neaparat dreptate. Pana la urma, toti acesti clienti nemultumiti au semnat contractul de credit...
 
minimi a spus:
05/06/2013 16:38
adica Avram Codrut e mai puternic si cu "relatii mai sus puse" decat NNDKP, Kehayan si multe alte case de avocatura angajate de-a lungul timpului de catre Volksbank? glumiti, evident..
banuiesc ca dupa dumneavoastra, si ceilalti avocati care castiga procese impotriva VBR sunt "puternici" si "cu relatii". la fel se aplica si clientilor care s-au reprezentat singuri si au castigat. suntem o tara de puternici!
 
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Ultima ora
Marti, 19 Iunie 2018, 11:24
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter