- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Afacerile Deutsche Telekom in Romania au scazut cu 10% in T1

06 May, 11:00 • Redactia DailyBusiness
Veniturile grupului german de telecomunicatii Deutsche Telekom generate de operatiunile din Romania au scazut in primul trimestru al anului cu 10%, fata de aceeasi perioada a anului anterior, pana la 262 milioane de euro, din cauza "unui razboi al preturilor pe piata de telecomunicatii locala" si a situatiei economice tensionante, se arata intr-un raport al companiei.
Afacerile Deutsche Telekom in Romania au scazut cu 10% in T1

Deutsche Telekom detine pe piata locala, prin grupul OTE, companiile Romtelecom, Cosmote si Germanos.

In acelasi timp, profitul operational inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizari (EBITDA) a scazut cu peste 15% la 61 milioane de euro, evolutie determinata de scaderea veniturilor pe segmentul retelelor fixe si de cresterea cheltuielilor de marketing, necesare din cauza „competitiei puternice” la nivel local, se precizeaza in raportul Deutsche.

In primele trei luni ale anului, numarul clientilor din Romania a crescut doar pe segmentul serviciilor de Internet cu 25%, in comparatie cu primul trimestru al anului 2010, pana la 1 milion, in timp ce baza de clienti a scazut cu peste 3% pe telefonie fixa, la 2,6 milioane, si cu peste 8% pe telefonie mobila, la 6,6 milioane.

Potrivit raportului, compania se asteapta ca situatia economica din Romania sa ramana tensionata si in 2011.

„In Grecia si Romania ne asteptam ca situatia economica sa ramana critica anul acesta”, se precizeaza in raportul trimestrial al operatorului de telecomunicatii.

Deutche Telekom intentioneaza sa reduca numarul de angajati in Romania, Croatia si Slovacia, ca parte a programului de reducere a costurilor in 2011.

La nivel de grup, veniturile au scazut cu 7,7% in primul trimestru la 14,6 miliarde de euro, in timp ce EBITDA s-a redus cu 8,5% la 4,3 miliarde de euro. Datele financiare includ si operatiunile T-Mobile SUA, companie vanduta in martie catre AT&T cu 39 miliarde de dolari.