- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

ANCOM: Nu vom interveni in tarifele practicate de operatorii mobili pentru decodarea telefoanelor

30 Jun, 14:08 • mihaela.tudorancea
Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) nu va interveni in preturile practicate de operatorii mobile pentru decodarea telefoanelor decat daca va observa abuzuri in acest sens, au declarat reprezentantii ANCOM.
ANCOM: Nu vom interveni in tarifele practicate de operatorii mobili pentru decodarea telefoanelor

„Operatorii nu vor fi obligati sa ne consulte cu privire la tarifele pe care le vor practica pentru deblocarea terminalelor. Noi am specificat doar ca aceste preturi sa reprezinte adevarata valoare a interventiei de deblocare. Daca vom observa abuzuri in aceste tarife, vom interveni”, au declarat reprezentantii ANCOM.

Incepand din luna septembrie, operatorii de telefonie mobila din Romania vor debloca, telefoanele codate in retelele proprii, la cererea utilizatorilor, contra cost.

Din septembrie, fiecare operator semnatar care comercializeaza terminale codate in reteaua proprie se obliga sa informeze clientii, la momentul vanzarii, daca telefonul pe care il achizitioneaza este codat in retea, precum si despre tariful si conditiile de decodare si sa ofere clientului posibilitatea de a solicita deblocarea chiar la data achizitiei sau la un moment ulterior acesteia.

Tariful de deblocare va fi stabilit de catre operatori, aceasta urmand sa fie realizata in maxim 15 zile lucratoare de la inregistrarea solicitarii clientului.