IT&C, CARIERE

CEO-ul UPC Romania preia si conducerea operatiunilor din Ungaria

06 august 2013, ora 17:41, autor(i): Andreea Radu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Severina-Pascu_6-mare.jpg
Liberty Global anunta modificari organizationale in cadrul diviziei sale din Europa Centrala si de Est. Astfel, Severina Pascu (foto), actualul CEO al UPC Romania preia si functia de CEO al UPC Ungaria si va avea responsabilitatea conducerii operatiunilor din ambele tari.

Betzalel Kenigsztein, actualul CEO al UPC Ungaria, este numit in fruntea operatiunilor UPC din regiunea Europa Centrala si de Est, incepand cu 15 august 2013. In noua functie, Betzalel Kenigsztein va raporta catre Diederik Karsten, vice-presedinte executiv Liberty Global pentru operatiunile europene ale UPC si va prelua responsabilitatea operatiunilor UPC Polonia, Ungaria, Romania, Republica Ceha, Slovacia, precum si activitatilor DTH (televiziune prin satelit) din regiune.

Odata cu recenta achizitie a Virgin Media, operatiunile grupului Liberty Global in Europa au cunoscut o dezvoltare semnificativa, ceea ce a impus si o reasezare a structurii de management. Prin aceasta noua structura, LGI se concentreaza mai mult asupra activitatilor pe care le deruleaza in Europa Centrala si de Est, cu o viziune unitara a operatiunilor din regiune.

Tot incepand cu 15 august, Severina Pascu, actualul CEO al UPC Romania preia si functia de CEO al UPC Ungaria. Astfel, Severina va avea responsabilitatea conducerii operatiunilor UPC din ambele tari.



Betzalel a acumulat peste 25 de ani de experienta relevanta in industria de cablu si are o istorie indelungata alaturi de Liberty Global. In 2004, Betzalel s-a alaturat companiei in functia de CTO al UPC Olanda, printre principalele realizari fiind modernizarea retelei noastre de cablu din aceasta tara. In 2009 a fost numit CEO al UPC Ungaria, functie pe care a detinut-o cu succes pana in prezent. Inainte de UPC, Betzalel a detinut diferite pozitii de top management in industria israeliana de cablu.

Severina Pascu a preluat conducerea UPC Romania in 2011, anterior detinand functia de CFO al companiei timp de trei ani. Inainte de UPC, Severina Pascu a ocupat pozitia de director in cadrul CAIB Romania, una dintre principalele banci de investitii din Europa Centrala. Anterior a lucrat in conducerea companiei americane de telecomunicatii prin cablu Metromedia International in Romania si Marea Britanie si la KPMG.

UPC Romania ofera servicii de televiziune (digitala, prin satelit si analogica), Internet in banda larga si telefonie in aproximativ 200 de orase. La 30 iunie 2013, UPC Romania avea un numar total de 1.153.700 clienti.

Compania este afiliata la Liberty Global, Inc, care are 24,5 de milioane de clienti in 14 tari. Brandurile Liberty Global includ UPC, Unitymedia, KabelBW, Telenet si VTR. Operatiunile grupului includ totodata si Chellomedia, divizia de continut, Liberty Global Business, divizia de servicii pentru companii si Liberty Global Ventures, fondul de investitii.


In trimestrul al doilea al acestui an, UPC Romania a inregistrat venituri de 34,3 milioane dolari, ceea ce reprezinta o crestere cu 5,1% fata de 32,6 milioane dolari in trimestrul al doilea al anului trecut. In lei, veniturile companiei in T2 2013 sunt de peste 115 milioane lei, comparativ cu peste 112 milioane lei in T2 2012, reprezentand o crestere de 2,6%.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 25 Octombrie 2021, 07:42
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter