- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

HP: Aproape jumatate din serviciile IT ale companiilor vor fi mutate in \”cloud\” pana in 2015

30 Nov, 14:01 • Redactia DailyBusiness
Tehnologia de cloud computing este vazuta de specialisti ca urmatorul pas in evolutia IT-ului, astfel ca pana in 2015 aproape jumatate (46%) din serviciile care deservesc activitatea companiilor va fi mutata "in nor", potrivit unui studiu HP.
HP: Aproape jumatate din serviciile IT ale companiilor vor fi mutate in \cloud\ pana in 2015

Cloud computing-ul este un spatiu virtual, online, unde companiile dar si persoanele fizice pot accesa diferite aplicatii, fara a le detine efectiv pe serverele sau computerele personale.

Astfel, 18% din serviciile lor IT vor fi livrate cu ajutorul unei solutii publice de cloud, iar 28% printr-o solutie de private cloud, potrivit sursei citate.

Cu toate acestea, desi multe companii analizeaza diferite scenarii de implementare, foarte putine dintre acestea au dezvoltat pana acum o strategie completa care sa le ghideze.

Un studiu realizat de TPI confirma acest fapt, aratand ca, la nivel mondial, doar 5% dintre companii dispun de o strategie de cloud computing pe termen lung si doar 20% dintre ele au resursele necesare sa dezvolte o astfel de strategie.

Abordat corect, un proiect de cloud computing poate fi o modalitate foarte eficienta pentru a tine costurile sub control si pentru a livra, mai usor si mai rapid, servicii mai bune. Aceasta tehnologie nu este, insa, o solutie universal valabila, ci doar o alta optiune disponibila pentru a creste eficienta anumitor segmente din activitatea lor zilnica. Pana la urma, unele servicii pot fi livrate optim in-house, intr-un mediu traditional, in timp ce, pentru a obtine performanta maxima, unele trebuie mutate in cloud sau trebuie externalizate.

De aceea, ideal este ca fiecare companie sa isi analizeze nevoile si sa determine exact tipul de solutii potrivite pentru mediul sau intern.