- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

In ciuda crizei, Sony vrea sa vanda in Romania cu 15% mai multe laptopuri Vaio in 2009

01 Jul, 10:18 • emanuel.ceciu
Reprezentanta locala a producatorului IT si electronice Sony a comercializat in 2008 un numar de 6.000 de laptop-uri Sony Vaio, la un pret mediu de 1.200 euro, iar pentru anul in curs anticipeaza ca va vinde cu 15% mai multe bucati.
In ciuda crizei, Sony vrea sa vanda in Romania cu 15% mai multe laptopuri Vaio in 2009

Compania si-a depasit astfel cu 20% estimarile initiale, de 5.000 de unitati pe 2008.

„In ciuda crizei economice, dar ajutati de noi lansari si imbunatatiri ale gamei curente de produse, estimam ca vom inregistra o crestere de la an la an a vanzarilor cu circa 15%”, a declarat Lia Burghelea, Group Trade Marketing Manager Sony Central South East Europe – Bucharest Office.

„Deocamdata ne incadram in aceasta estimare, din ianuarie pana in mai inregistrand o crestere a comercializarilor de laptop-uri cu 15%”, a mai spus Burghelea.

Sony va lansa saptamana viitoare pe piata locala serii noi de notebook-uri din gamele multimedia, lifestyle si business.

Printre acestea se numara seria FW41, cu memorie RAM de 6 Gb si display de 16,4 inci, AW31 cu ecran de 18,4 inci. Seria de notebook-uri Z41 se adreseaza oamenilor de afaceri, avand o autonomie a bateriei de pana la 9 ore, precum si modem 3G integrat. Alta serie lansata este CS31, modele disponibile in 6 culori.

Pretul acestora variaza de la 4.200 de lei la 10.700 de lei.

Taiju Ishikawa, noul manager Sony Romania

Taiju Ishikawa este noul manager al Sony Romania. El il inlocuieste pe Cristian Moanta, actualmente director de marketing si achizitii la Altex. Ishikawa a declarat ca nu are un mandat fix, sperand sa stea „cat mai mult timp la conducerea filialei locale a Sony”.

„Imi place Romania. Imi plac oamenii, sunt chiar mai deschisi decat in Japonia. Din punct de vedere al business-ului, Romania este una dintre primele 3 tari din regiune ca afaceri pentru Sony, avand un potential foarte mare”, a declarat Ishikawa la o prima conferinta de presa unde a fost prezent.

Acesta considera ca Sony va creste in 2009 pe toate segmentele in Romania, de la LCD-uri la camere foto.

„Imaginea buna pe care o are compania in Romania, precum si lantul puternic de parteneri, ne-au ajutat sa ne mentinem si chiar sa crestem vanzarile de la inceputul anului. Nu avem in plan restructurari, nici disponibilizari”, a spus Ishikawa.

Compania are in prezent 23 de angajati.

Ishikawa a declarat ca Sony Romania va inregistra si in 2009 profit, fara sa ofere o suma exacta.

Printre concurentii Sony Romania se numara Panasonic, LG sau Apple pe segmentul de laptop-uri high-end.