- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Raport: Apple ar putea lansa un nou mini-netbook in 2010, la un pret de 600$

07 Aug, 17:55 • Redactia DailyBusiness
Un nou netbook de foarte mici dimensiuni (tablet - n.r.) urmeaza sa fie lansat la inceputul lui 2010, si se estimeaza ca vanzarile din primul an vor atinge 2 milioane unitati, potrivit companiei de cercetare a pietei Piper Jaffray.
Raport: Apple ar putea lansa un nou mini-netbook in 2010, la un pret de 600$

Pretul tabletei PC ar putea fi de circa 600$ (420 euro), iar dupa lansarea sa, veniturile companiei ar putea creste cu 1,2 mld. $ intr-un an, potrivit raportului citat, sustinut si de jurnalisti de la AppleInsider, care citeaza surse familiare cu situatia din cadrul Apple.

Tableta, inca neanuntata in mod oficial de Apple, ar putea genera 3% din veniturile totale ale companiei americane in 2010.

„Desi pare un produs nisat, consideram ca acesta se va adresa unei piete mult mai largi decat, de exemplu, Apple TV, din care compania a vandut 1,2 milioane bucati in primul an”, arata raportul.

Analistii de la Piper Jaffray isi sustin estimarile printr-o sursa din Asia care contribuie in prezent la asamblarea produsului.

In Romania, produsele Apple sunt distribuite ori prin importatorul oficial Apcom (fosta IRIS S.A.) ori, in cazul iPhone-ului, de catre Orange Romania. Durata medie a lansarii pe piata din Romania a noilor produse Apple este de cateva luni sau chiar mai mult de un an, aceasta din ultima situatie fiind valabila in cazul terminalului iPhone.

Piata gri joaca in Romania in continuare un rol important in aducerea noilor tehnologii pe piata autohtona.