- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

BBC, obligat sa-si ceara scuze dupa ce un DJ a anuntat in gluma ca regina Elisabeta a II-a a murit

18 May, 15:48 • Redactia DailyBusiness
Grupul BBC a fost obligat sa-si ceara scuze, dupa ce un DJ al postului local din Birmingham a spus in direct ca regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit, potrivit dailymail.co.uk.
BBC, obligat sa-si ceara scuze dupa ce un DJ a anuntat in gluma ca regina Elisabeta a II-a a murit

Danny Kelly, 39 ani, a inceput sa difuzeze imnul national si le-a spus pe un ton sobru celor 250.000 de ascultatori ca va anunta o stire importanta.

Fostul vanzator de masini, ajuns DJ la BBC, a declarat apoi ca regina Elisabeta a II-a a murit.

La cateva secunde dupa anunt, un producator de la postul de radio local, din Birmingham, i-a spus DJ-ului glumet ca nu poate spune asa ceva in direct.

Danny Kelly a precizat apoi ca se referea la un prieten de pe Facebook, denumit „Queen Elizabeth II”, care disparuse de pe reteaua de socializare online.

Danny Kelly a lucrat ca jurnalist in New York si Spania, inainte de a intra in industria masinilor second hand. El a revenit in domeniul mass-media in 1990 ca reporter la BBC Radio Coventry, inainte de a ajunge la BBC WM, unde lucreaza in prezent.

Un purtator de cuvant al BBC a confirmat ca Danny Kelly a facut o remarca deplasata despre regina in timpul emisiunii sale de la BBC WM.

„BBC isi cere scuze pentru aceasta remarca. Nu a fost cu rea intentie. BBC WM va tine cont de aceste comentarii si va lua masuri”, a spus purtatorul de cuvant.

La presiunea CNA-ului din Marea Britanie si a unui reprezentant al monarhiei, inregistrarea audio a emisiunii a fost scoasa de pe site-ul postului de radio.