- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Ce efect are asocierea brandurilor cu nunta regala? 17% din britanici spun ca mai degraba evita aceste marci

19 Apr, 12:35 • Redactia DailyBusiness
Brandurile care spera ca o asociere cu nunta regala prin campaniile de marketing si promovare sau prin lansarea de noi produse cu trimitere la eveniment ar putea sa dinamizeze vanzarile se inseala, potrivit unui sondaj recent, care arata ca acestea au un impact minim asupra consumatorilor.
Ce efect are asocierea brandurilor cu nunta regala? 17% din britanici spun ca mai degraba evita aceste marci

Sondajul, realizat de JWT Londra pentru MarketingMagazine, arata ca 66% dintre consumatori nu vor fi influentati in decizia de achizitie a unui produs de asocierile cu nunta printului William. Mai mult 17% din respondenti spun ca din contra va fi mult mai putin probabil sa cumpere un produs asociat cu evenimentul regal.

Revista Marketing mentioneaza ca din valul de branduri care s-au aruncat sa promoveze produse in asociere cu nunta, foarte putine au reusit realmente sa creeze o legatura intre numele lor si eveniment.

Se pare ca The Royal Mint este brandul pe care consumatorii il asocieaza cel mai mult cu nunta regala, 36% din respondenti votand aceast nume, in timp ce brandul metode de contraceptie crownjewelscondoms.com este urmatorul nume care este asociat in mentalul colectiv britanic cu nunta.

Sondajul a fost efectuat pe un esantion de 500 de persoane, iar mai mult de jumatate din respondenti nu cred ca este adecvat ca brandurile sa incerca sa castige de pe urma nuntii.