- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Cheltuielile globale cu publicitatea au crescut cu 12,5% in T1

13 Jul, 15:10 • Redactia DailyBusiness
Cheltuielile cu publicitatea au crescut spectaculos in America Latina si unele tari din Asia in primele trei luni ale anului, ceea ce a determinat un avans de 12,5% la nivel mondial, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, potrivit celui mai recent raport Nielsen, informeaza Adweek.com.
Cheltuielile globale cu publicitatea au crescut cu 12,5% in T1

Astfel, piata de publicitate globala a insumat 110 miliarde de dolari si toate zonele au inregistrat performante incurajatoare, potrivit Nielsen.

America Latina a inregistrat cea mai mare crestere, de 48% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce in India, cheltuielile cu publicitatea au avut un avans de 34%, iar in Hong Kong de 24%. Regiunea Asia Pacific a avut, per total, o crestere de 13%.

In Europa, cresterea a fost de 7%, iar tara cu cel mai mare avans a fost Franta, cu 11%.

In America de Nord s-a cheltuit cu 9% mai mult decat in primele trei luni din 2009, dar in Statele Unite cresterea a fost 4%.

La nivel global, televiziunea a atras cu 16% mai multi bani decat in urma cu un an, in timp ce radioul a castigat 10%, iar ziarele cu 9% mai mult.

Internetul si-a continuat traiectoria pozitiva si a incheiat T1 cu o crestere de 12% fata de intervalul similart din 2009.