- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Editura lui Vadim, in pericol de insolventa din cauza datoriilor la stat

16 Sep, 14:30 • marian.rujoiu
Administratia Finantelor Publice Sector 5 cere insolventa Editurii Romania Mare, detinuta de presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor.
Editura lui Vadim, in pericol de insolventa din cauza datoriilor la stat

Dosarul a fost inregistrat joi, la Tribunalul Bucuresti, iar primul termen al procesului va avea loc anul viitor,  la sfarsitul lunii ianuarie.

Editura Romania Mare este inregistrata ca societate cu raspundere limitata, fiind compania care editeaza publicatiile „Romania Mare” si „Tricolorul”.

Presedintele PRM este asociat unic in cadrul SC Editura Romania Mare SRL, unde a detinut, in perioada 10.01.2002 – 29.07.2003, si functia de administrator.

Incepand de la sfarsitul lui 2007, functia de administrator al societatii este detinuta de sotia europarlamentarului, Doina Vadim Tudor.

De asemenea, incepand cu data de 31 martie 2004, Corneliu Vadim Tudor este asociat, cu o cota de participare de 95%, in cadrul SC Editura Speranta SRL.

La inceputul lunii mai, Agentia Nationala de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la posibila savarsire de catre presedintele Partidului Romania Mare (PRM), europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor, a infractiunii de fals in declaratii, deoarece acesta nu a mentionat in declaratiile de avere si interese venituri obtinute din drepturi de autor.

De asemenea, ANI a sesizat Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) in vederea stabilirii obligatiilor fiscale referitoare la veniturile realizate de Corneliu Vadim Tudor din drepturi de proprietate intelectuala de la SC Editura Mare SRL si nedeclarate in vederea impozitarii.

ANI sustinea tot atunci ca presedintele PRM a mentionat in declaratiile de avere, completate si depuse in perioada 2006 – 2008, venituri obtinute din ‘onorariu-drept de autor’ de la Editura Romania Mare, in valoare totala de 40.985 lei, venituri care nu se afla inregistrate in evidentele Administratiei Finantelor Publice.

Referitor la veniturile realizate in anul fiscal 2008, Corneliu Vadim Tudor nu a mentionat niciun fel de venit in declaratiile de avere completate si depuse in calitate de europarlamentar, la data de 07.07.2009, respectiv 19.10.2009.

De asemenea, Corneliu Vadim Tudor nu a mentionat, in declaratiile de avere completate si depuse in calitate de europarlamentar, la data de 07.07.2009, respectiv 19.10.2009, veniturile obtinute din dividende de la SC Editura Speranta SRL, societate in care detine calitatea de asociat cu o cota de participare la beneficii si pierderi in proportie de 95 %, in suma neta de 150.000 lei.