MEDIA & MARKETING

Razboiul rece Antene - B1 TV se incinge: Alexandrescu il da in judecata pe Banciu

01 august 2013, ora 00:07 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
TV.jpg
Conflictul dintre B1 TV si Antene se muta de la televizor in instanta. Posturile controlate de familia Voiculescu au intentat mai multe procese unui realizator de la B1 TV, in urma declaratiilor belicoase ale acestuia.

Cea mai recenta batalie din instanta a fost initiata de Sorin Alexandrescu, directorul general al Antena TV Group, care l-a dat in judecata pe Radu Banciu, realizatorul emisiunii "Lumea lui Banciu", difuzata de postul B1 TV.á

Actiunea a fost formulata pe 22 februarie 2013, inainte de a izbucni scandalul in care seful Antena TV Group este acuzat de santaj.

Marti, instanta a decis sa anuleze cererea de chemare in judecata inaintata de Sorin Alexandrescu, care poate solicita reexaminarea cererii in termen de 15 zile de la comunicarea deciziei.

Tot in luna februarie, Antena TV Group a reclamat la CNA emisiunea lui Radu Banciu din 5 februarie, in care realizatorul TV a citat de pe Facebook declaratia unei persoane care spunea ca echipele de la Antena 1 si Antena 3 au golit rafturile unui supermarket pentru a induce ideea ca cetatenii isi fac rezerve de alimente din cauza viscolului.

"Consideram aceasta acuzatie extrem de grava si consideram modul in care a fost sustinuta ca adevarata ca fiind un atac la adresa Antena1 si Antena3, avand ca efect atingerea grava a reputatiei celor doua posturi", se arata in reclamatia depusa de Antena TV Group la CNA, citata de paginademedia.ro.

In emisiunea sa de la B1 TV din 5 februarie, Radu Banciu declara ca ambele televiziuni si-au crescut audientele si ratingurile pe astfel de "glume sinistre" pe care le-au spus oamenilor.

Antenele au mai deschis un proces impotriva realizatorului emisiunii ôLumea lui Banciuö si in februarie 2012. De asemenea, si prezentatoarea de la Antena 1 Andreea Berecleanu Zaharia l-a dat in judecata pe Radu Banciu in iulie anul trecut, acuzand un prejudiciu moral."Atacurile" reprezentantului B1 TV la adresa Antenelor continua si in prezent. In emisiunea de luni, 29 iulie, jurnalistul Radu Banciu a comentat gestul lui Dan Voiculescu de a merge la DNA cu o pereche de ochelari care aveau o singura lentila.
DailyBusiness Video: Lumea lui Banciu

Tot luni, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au anuntat ca au dispus extinderea cercetarilor si inceperea urmaririi penale fata de Dan Voiculescu, in sarcina caruia s-a retinut complicitate la infractiunea de santaj.

Dan Voiculescu a venit luni la DNA, pentru a fi audiat in dosarul de santaj in care sunt cercetati, printe altii, fiica acestuia, Camelia Voiculescu, si directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu.

La intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), fondatorul Partidului Conservator a tinut sa ii transmita un mesaj sefului statului:á

"Vreau sa-i transmit la modul cel mai serios lui Basescu Traian ca adversitateaánoastra politica, de mare notorietate si de ani de zile, nu trebuie sa afecteze valori fundamentale ale societatii romanesti, cum e familia si,ámai ales, cum e libertatea de exprimare,ápentru care au murit oameni in decembrie. Asta e partea foarte serioasa si dureroasa", a spus Voiculescu, caruia ii lipsea o lentila de la ochelarii de soare.

DNA a anuntat pe 25 iulie caáSC Antena 3 SA este urmarita penal pentru complicitate la santaj, in dosarul in care sunt cercetatiáSorináAlexandrescu, Camelia Voiculescu, George Matiescu, SC Antena TV Group si SC Intact Publishing SRL.á

Potrivit procurorilor, in perioada 16 aprilie - 24 mai 2013, Sorin Alexandrescu, l-ar fi constrans pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei sa semneze un contract in conditii prestabilite, impuse de directorul general al Antena TV Group, sub amenintarea ca, in caz de refuz, va da in vileag fapte presupus compromitatoare pentru acesta si ca, in acest scop, va fi realizata o ancheta jurnalistica.á

Sorin Alexandrescu este cercetat in libertate.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 09 Decembrie 2021, 00:44
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter