- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Cum alegi un soft salarii potrivit nevoilor din compania ta?

05 Apr, 14:46 • Bumbeneci Diana
Cum alegi un soft salarii potrivit nevoilor din compania ta?

Identificarea soluțiilor potrivite pentru optimizarea operațiunilor de payroll, și anume a unui soft salarii, a unui program pontaj și a altor soluții conexe, începe de la stabilirea nevoilor interne. În special într-o organizație cu mulți angajați, digitalizarea calculului de salarii este necesară. Un soft salarii complex, utilizat alături de un program pontaj, îți asigură un flux optim al procesului.

Efectuează optim calculul salariilor

Dacă te afli într-o companie cu mulți angajați, în care există numeroase situații particulare privind calculul remunerațiilor, este indicat să alegi un soft salarii complex. O astfel de aplicație se poate integra ușor cu un program pontaj, și îți permite să gestionezi simplu și rapid orice tip de operațiune payroll.

La efectuarea calculelor, un soft salarii procesează toate elementele necesare: zile lucrate, zile de concediu de odihnă, zile de concediu medical, ore suplimentare efectuate, absențe, prime, bonusuri, rețineri salariale sau alte elemente. În ceea ce privește informațiile despre timpul petrecut la locul de muncă, acestea pot fi obținute prin intermediul unui program pontaj.

Reținerile salariale, mai simplu de gestionat

Un soft salarii complex îți permite să gestionezi diverse tipuri de rețineri salariale, operațiune care poate îngreuna munca specialiștilor HR și payroll, în lipsa unei soluții digitale. Cu un modul dedicat din aplicația de salarizare, definești toate tipurile de rețineri din compania ta. Apoi, pe baza cerințelor legale, aplicația calculează reținerile salariale în ordinea corectă, fără să fie nevoie de procese manuale. Dacă în organizația ta sunt des întâlnite astfel de situații, este important să alegi un program prin care să le gestionezi într-un timp scurt.

Creează rapoarte de salarizare

Alături de stabilirea remunerațiilor lunare, un soft salarii este util și pentru a crea intuitiv diverse tipuri de rapoarte. Ele îți oferă o perspectivă clară asupra costurilor cu salariile și te ajută să iei decizii informate, pentru optimizarea bugetului. Mai mult, o astfel de aplicație îți oferă opțiunea de a genera fluturașii de salariu, pe care îi poți trimite apoi angajaților, prin e-mail sau prin SMS.

Reduci la minim riscul unor erori umane

Dacă beneficiezi în compania ta de un soft salarii, integrat cu un program pontaj, minimizezi riscul erorilor umane. Fără soluțiile software care să eficientizeze aceste activități, calcularea salariilor și colectarea datelor de prezență sunt predispuse la greșeli. Digitalizarea cu aplicațiile potrivite te ajută să efectuezi rapid aceste operațiuni, și să reduci la minimum erorile care pot apărea.

Actualizările legislative trebuie gestionate cu atenție

La efectuarea calculelor lunare, trebuie să ții cont de legislația fiscală specifică, care se modifică constant. De aceea, este important ca atunci când cauți un soft salarii, să alegi un furnizor care îți trimite cu promptitudine toate aceste modificări legislative. În acest fel, efectuezi operațiunile în conformitate cu normele actuale, și nu trebuie să îți griji faci în privința unor eventuale sancțiuni sau amenzi din partea instituțiilor statului.

Acordă o atenție deosebită securității datelor

Confidențialitatea datelor angajaților și a informațiilor privind veniturile salariale sunt prioritare în orice organizație. Prin urmare, alege un soft salarii care beneficiază de măsuri de protecție avansate, pentru ca informațiile sensibile să fie păstrate în siguranță.

Alege soluții personalizate pe nevoile tale

Pentru a avea parte de un flux optim al operațiunilor de payroll, indiferent de complexitatea lor, alege un soft salarii și un program pontaj configurabile pe nevoile din compania ta. Ele te vor ajuta să-ți desfășori eficient calculul de salarii, dar și alte procese conexe de salarizare și HR. Astfel de aplicații îți pot oferi cei de la UCMS by AROBS, cu o experiență de peste 27 de ani pe piața soluțiilor software. Pentru mai multe detalii despre sistemele pe care le-au dezvoltat, dp-Payroll și True HR, trimite un email la [email protected] sau apelează numărul 0720 534 424.

Ai putea citi: Țările pline de bani care te pot angaja pe loc în 2024. Românii pot avea salarii de mii de euro

Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult