- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Reuters ar putea disponibiliza mii de angajati. Jurnalistii nu sunt vizati

11 Feb, 12:45 • Redactia DailyBusiness
Grupul Thomson Reuters, detinatorul agentiei de presa cu acelasi nume, intentioneaza sa isi reorganizeze activitatea, ceea ce presupune disponibilizarea a mii de angajati din cadrul diviziei Markets, in contextul in care profitul operational pe 2010 a scazut cu 7% fata de anul anterior, relateaza Brand Republic.
Reuters ar putea disponibiliza mii de angajati. Jurnalistii nu sunt vizati

Cu toate ca divizia Markets include si serviciul de stiri, revizuirea activitatii nu ii vizeaza si pe cei 2.500 de jurnalisti din totalul de 55.000 de angajati ai grupului.

Purtatorul de cuvant al Thomson Reuters a declarat ca nu exista planuri de disponibilizare a angajatilor si a negat zvonul potrivit caruia 12% din angajatii diviziei Markets, peste 6.000 de persoane, sunt in pericol de a-si pierde locul de munca.

Pe de alta parte, o sursa din interiorul companiei sustine ca disponibilizarile vor fi anuntate in primul trimestru.

Planul de reducere a costurilor vine sa compenseze investitiile semnificative de anul trecut, printre care cea mai mare campanie de marketing din istoria grupului care a vizat promovarea noului instrument financiar Eikon.

In 2010, Thomson Reuters a inregistrat venituri de 13 miliarde de dolari, cu doar 1% mai mari fata de anul anterior, potrivit sursei mentionate.

Grupul Thomson Reuters este alcatuit din doua divizii: Markets si Professional.