MEDIA & MARKETING

"Romanian Fried Chicken": Cum i-a suparat un bistritean pe americanii de la KFC

27 ianuarie 2015, ora 00:04   | 5 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
kfcc.jpg
Lantul de restaurante fast-food KFC da in judecata un SRL din Bistrita. Afla din DailyBusiness.ro cum a ajuns gigantul american, cu venituri de 23 de miliarde de dolari in 2013, sa se lupte cu o mica firma de provincie, cu afaceri mai mici de 100.000 de lei.

Kentucky Fried Chicken International Holdings a actionat in instanta Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) si firma bistriteana Casa de Vis Imobiliare SRL, detinuta de Lucian Adrian Ungur, potrivit unor dosare inregistrate pe 22 ianuarie la Tribunalul Bucuresti. 

Demersul in instanta al gigantului american ar putea fi explicat prin faptul ca omul de afaceri bistritean a depus in iulie anul trecut o cerere la OSIM pentru inregistrarea brandului de restaurant "RFC – Sehr Guut". Nu este insa clar daca OSIM a si admis cererea bistriteanului.

Cert este ca acum americanii s-au indreptat impotriva lui si a institutiei de stat responsabile cu inregistrarea marcilor.sursa: OSIM
sursa: OSIM

Inca din iulie anul trecut, bloggerul Razvan Baciu a comentat cu privire la asemanarea RFC cu KFC, spunand ca si Google, care este un robot, isi da seama de acest lucru.

Ulterior, si GazetadeBistrita.ro a relatat despre planul de afaceri al lui Lucian Adrian Ungur. "Convins probabil ca bistritenii scot mai usor bani din buzunare pentru mancare buna decat pentru apartamente, Lucian Adrian Ungur se reprofileaza. Acesta lasa constructiile pentru alimentatia publica", scria publicatia locala.

Aceeasi sursa mentiona ca sloganul si logo-ul ales de bistritean pentru noul sau restaurant par a fi inspirate de la celebrul lant american KFC. Potrivit publicatiei locale, logo-ul il infatiseaza pe "batranelul simpatic, nitel mai tanar", iar sloganul a fost tradus din "so good!" in germana – "sehr guut!". 

RFC urma sa fie deschis pe Bulevardul Decebal, "in fosta Casa de vis a omului de afaceri, unde comercializa materiale si accesorii de constructii, cunoscuta pentru zecile de pitici de gradina ce inundau curtea", preciza GazetadeBistrita.ro.

Ramane de vazut daca instanta va da in final dreptate gigantului american.

Intr-un caz similar, McDonald's a castigat lupta cu un antreprenor roman la masa OSIM.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
costi nastase a spus:
27/01/2015 11:30
Stati linistiti, in Galati este un HFC (Hot Fried Chiken) :))
dovada mai jos :D
https://scontent-a.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/1618631_10152020999712725_1039744683_n.jpg?oh=debe809b1450770ffd8cddcf7fb7ac27&oe=5556D70F
 
popescu ion a spus:
27/01/2015 16:47
pai magazinul bistriteanului este deja deschis de luni bune, acum urmeaza sa mai deschida al 2-lea magazin din oras (daca nu cumva este deja si acela deschis)intr-o alta locatie. ;)
 
Dan a spus:
28/01/2015 09:42
In Bistrita pe langa RFC mai exista si "Pizza Hot" iar logo-ul este putin schimbat fata de cel copiat.
 
02/04/2015 00:29
Intotdeauna cei mici vor copia dupa cei mari pana cand ii prind, daca va mai amintiti exista si American Cola care arata la fel ca Coca Cola si a c-am disparut. Asa e piata.
 
albume foto gradinita a spus:
21/04/2015 23:17
Acum ce sa facem bietul om o sa faca ceva profit pana se trezesc avocatii compniei KFC.
 
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Ultima ora
Joi, 19 Aprilie 2018, 18:24
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter