- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Cum se informeaza romanii despre conflictul din Libia

22 Mar, 18:25 • marian.rujoiu
Un procent de 84% dintre romani se informeaza de la televizor despre conflictul din Libia, in timp ce Internetul se afla pe locul al doilea in randul surselor de informare, cu un procent de 7%, arata rezultatele unui studiu realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie.
Cum se informeaza romanii despre conflictul din Libia

Alti 4% dintre romani se informeaza despre situatia din Libia de la radio, in timp ce 3% se informeaza din presa scrisa.

In ceea ce priveste canalele urmarite de cei care se informeaza de la televizor referitor la conflictul libanez, cele mai urmarite posturi TV sunt Pro Tv, Realitatea si Antena 3, astfel: ProTv – 32%, Realitatea – 29%, Antena 3 – 18%, TVR – 7%, Antena 1 – 7%.

La intrebarea „cum apreciati modul in care presa a prezentat stirile despre interventia militara in Libia?”, 74% dintre cei intervievati au raspuns ca acest lucru s-a produs in mod „profesionist”, in timp ce 15%, sustin ca presa a informat incorect, neprofesionist.

Studiul IRES mai arata ca majoritatea romanilor nu este de acord cu interventia militara din Libia si 40% considera ca Romania ar putea fi afectata de evenimentele din aceasta tara.

Cu toate acestea, romanii nu cunosc o pozitie oficiala a Rom?niei cu privire la evenimentele din aceasta tara.

De asemenea, 90% dintre respondenti declara ca au auzit de evenimentele care au loc, in aceasta perioada, in Libia, iar 68% dintre cei chestionati recunosc ca nu sunt de acord cu interventia militara in aceasta tara.

Peste jumatate dintre romani, respectiv 51%, considera controlul asupra rezervelor de petrol ca fiind principalul motiv care a stat la baza interventiei fortelor militare internationale in Libia.

In acelasi timp, doar 42% dintre romani spun ca protejarea civililor de atacurile armatei libiene reprezinta motivul principal al interventiei armate.