- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

TVR vrea sa le impuna colaboratorilor sai contracte care sa excluda colaborarea cu alte posturi TV

26 Jul, 15:50 • Redactia DailyBusiness
TVR vrea sa impuna tuturor colaboratorilor sai un contract care va exclude o dubla colaborare a acestora, in mod constant, la Televiziunea Publica si la un alt post de televiziune, documentul urmand sa intre in atentia Comitetului Director din Societatea Romana de Televiziune (SRTv).
TVR vrea sa le impuna colaboratorilor sai contracte care sa excluda colaborarea cu alte posturi TV

Potrivit unor surse din TVR, noul contract cadru urmeaza sa fie discutat in sedinta de marti a Comitetului Director al TVR, informeaza Mediafax.

In acest sens, Alexandru Lazescu, presedintele-director general al TVR, a declarat ca jurnalistii care realizeaza o emisiune la Televiziunea Publica nu se mai pot duce la alte televiziuni.

„Am pus o regula. Daca cineva face o emisiune la TVR, nu mai poate sa se duca la alte televiziuni. Daca ai o emisiune la TVR, nu te mai poti duce in alta parte. Ideea nu este sa renuntam la colaboratori. Nu am renuntat la colaboratorii invitati”, a explicat Alexandru Lazescu.

El a precizat ca, pentru propriile emisiuni, TVR poate sa gaseasca „solutii interne”. O astfel de solutie a fost gasita in cazul „Editiilor Speciale” difuzate pe TVR 1, in care Ramona Avramescu i-a avut ca invitati pe presedintele Traian Basescu si pe premierul Emil Boc.

Unul dintre colaboratorii TVR este jurnalistul Liviu Mihaiu, care este realizator de programe la Radio Guerrilla.

Potrivit unui comunicat al Televiziunii Romane din 13 iulie, Liviu Mihaiu le preda mici lectii de ecologie telespectatorilor in emisiunea „Verde-n fata”, difuzata pe TVR 1 pe perioada verii. Tot la TVR 1, in grila de primavara, Liviu Mihaiu a moderat talk-show-ul „Intre bine si rau”, care pe perioada verii a iesit din grila Televiziunii Romane.

Contactat de Mediafax, Horia Romanescu, directorul de programe al Televiziunii Publice, a spus ca pentru emisiunea „Verde-n fata”, intre TVR si Liviu Mihaiu s-a incheiat un contract pentru grila de vara. „Cu Liviu Mihaiu nu este nicio problema. Am facut un contract cu el pentru grila de vara”, a spus Romanescu.

Intrebat despre o eventuala revenire in grila de toamna a TVR 1 a talk-show-ului „Intre bine si rau”, Horia Romanescu a mai spus ca nu s-a luat o decizie in acest sens.

Pe de alta parte, un alt colaborator al postului de televiziune public – Luca Niculescu, redactor-sef al RFI Romania – continua sa modereze impreuna cu Oana Popescu emisiunea „Arena publica”, difuzata in fiecare joi, la TVR 1, in grila de vara, potrivit lui Horia Romanescu.

Alexandru Lazescu, noul presedinte-director general al TVR, a spus intr-un interviu acordat imediat dupa preluarea sefiei SRTv, ca va face o evaluare a situatiei din Televiziunea Romana. Totodata, el spunea atunci ca si-ar dori „oameni de valoare” la TVR.

In momentul de fata, Alexandru Lazescu spune ca poarta „tot felul de negocieri”, „si in partea de jurnalistica si in alte zone”.