- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Un bancher rus, interesat sa cumpere Le Monde

22 Jun, 15:50 • Redactia DailyBusiness
Miliardarul rus Gleb Fetisov, in varsta de 43 de ani, care detine My Bank, s-a declarat interesat sa faca o oferta pentru preluarea cotidianului francez Le Monde, intentie ce ridica semne de intrebare in ceea ce priveste independenta editoriala, scrie Euobserver.com.
Un bancher rus, interesat sa cumpere Le Monde

Gleb Fetisov este al 43-lea cel mai bogat om din Rusia, cu o avere estimata la 1,3 miliarde euro.

„Nu este un proiect speculativ pe termen scurt. Pentru mine, acesta este in primul rand un proiect de business. Intentionez sa dezvolt ziarul si sa pastrez o participatie majoritara. Avem o oportunitate unica sa cumparam o ‘piesa’ antica a pietei media, care in timp nu poate decat sa devina si mai valoros”, a spus Fetisov intr-un interviu acordat publicatiei ruse Kommersant.

Fetisov da asigurari ca nu se va amesteca in politica editoriala.

„Am o idee clara despre cum sa restructurez datoriile si sa fac bani din publishing fara sa ma amestec pe partea jurnalistica. Sprijin cu tarie o structura prin care sa se evite amestecul politicului in politica editoriala”, a mai spus Fetisov.

In prezent, Le Monde are datorii ce depasesc 100 de milioane de euro si va decide saptamana viitoare cine va fi noul proprietar, potrivit realitatea.net.

Le Monde ar putea deveni astfel al patrulea ziar european cu proprietar rus, dupa Evening Standard, The Independent, The Independent on Sunday si France Soir.