MEDIA & MARKETING

Un membru CNA cere introducerea educatiei media in scoli

05 februarie 2014, ora 14:43 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
telecomanda.jpg
Valentin-Alexandru Jucan, membru al Consiliului National al Audiovizualului (CNA), solicita ministrului Educatiei, Remus Pricopie, sa introduca educatia media intre materiile scolare.

Valentin Jucan a vorbit despre necesitatea introducerii educatiei media intre materiile scolare inca de anul trecut, in cadrul unei dezbateri organizate de Consiliul National al Audiovizualului la Palatul Parlamentului.

"Anul trecut, in data de 8 martie, Consiliul National al Audiovizualului a organizat la Palatul Parlamentului o dezbatere ce a avut ca tema impactul televiziunii asupra minorilor. La aceasta reuniune a participat si ministrul educatiei nationale Remus Pricopie, prilej cu care am propus public introducerea in curicula scolara a materiei «educatie media»", spune Valentin Jucan. 

"Astazi, la aproape un an de la aceasta propunere pe care am formulat-o si pe care am sustinut-o permanent, constat nu doar ca nimic nu a prins contur in acest in cadrul Ministerului Educatiei Nationale dar, in calitate de membru al Consiliului National al Audiovizualului, observ valul de imagini si informatii «livrate» grobian catre publicul tanar, vulnerabil si credul, lipsit de minima protectie a institutiilor statului. Da, deocamdata Consiliul National al Audiovizualului a facut prea putin in acest sens, dar nu neaparat pentru ca a intentionat acest lucru", a continuat Jucan, potrivit http://www.mediafax.ro/cultura-media/un-membru-al-cna-face-apel-la-ministrul-pricopie-pentru-introducerea-educatiei-media-in-scoli-12024849#mce_temp_url#.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 26 Septembrie 2020, 07:35
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter