- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Voiculescu l-a pus pe Seres presedinte la Antena 1 si Intact

22 Jun, 18:06 • Redactia DailyBusiness
Ioan Codrut Seres (foto), fost ministru al Economiei, a fost numit presedinte al Consiliului de Administratie (CA) la societatile TV Antena 1 si Intact Production, detinute de familia omului de afaceri Dan Voiculescu, incepand cu 1 iunie.
Voiculescu l-a pus pe Seres presedinte la Antena 1 si Intact

Pe langa Seres, in CA Antena 1 au mai fost numiti Pompiliu Sorin Stoian si Gabriel Cristian Arsene, in vreme ce mandatul directorului general George Sorin Alexandrescu, precum si cel al lui Sorin Oancea, au fost reinnoite pentru o perioada de 4 ani.

De asemenea, au fost revocati la cerere din cadrul CA al Antena 1 Ion Darasteanu, George Daniel Matiescu si Cristian Marian Mihalache.

Ion Darasteanu a fost revocat la cerere si din CA al Antena 3, alaturi de Lazar Mihai.

Sorin Oancea a fost reconfirmat in fruntea CA Antena 3, in vreme ce Mihai Gidea, Codrut Seres, Pompiliu Sorin Stoian si Gabriel Cristian Arsene au fost numiti membri.

Codrut Seres, Sorin Oancea, Pompiliu Sorin Stoian si Gabriel Cristian Arsene au fost numiti, alaturi de directorul general Irina Radu, si in Consiliul de Administratie al Intact Production, care si-a schimbat forma juridica, din societate pe actiuni in societate cu raspundere limitata.

Din conducerea Intact au plecat Ion Darasteanu, Florin Nicoara si Irma Ene, alaturi de Laura Pasca.

Mandatele noilor administratori vor fi valabile pana pe 31 mai 2014, potrivit unor informatii publicate in Monitorul Oficial.

Codrut Seres, membru al Partidului Conservator (PC), a demisionat in decembrie 2006 din functia de ministru al Economiei si Comertului, in urma deciziei partidului sau de a se retrage de la guvernare. Numele sau a fost vehiculat in scandalul privatizarilor din energie.

Codrut Seres si fostul ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy, au fost trimisi, la data de 30 martie 2009 in judecata de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), alaturi de alte patru persoane, potrivit Wikipedia.

Cei sase sunt acuzati pentru comiterea de activitati ilicite cu caracter penal derulate in legatura cu privatizarea Electrica Muntenia Sud, vanzarea unui pachet de 8% din actiunile Petrom, procese de privatizare/restructurare a Romaero Bucuresti si SC Avioane Craiova, adjudecarea licitatiei pentru asigurarea consultantei in vederea restructurarii si privatizarii CN Posta Romana, selectarea prin licitatie a consultantului international pentru listarea la Bursa a pachetului de 46% din actiunile detinute de statul roman la Romtelecom.

Potrivit DIICOT, fostul ministru al Economiei, Codrut Seres, a cautat sprijin pentru mentinerea in functie prin interventii la nivelul principalilor operatori de pe piata titteiului si gazelor, dupa ce s-au facut publice conditiile nefavorabile in care Romania importa gaze naturale de la Gazprom. Procurorii sustin si ca Seres a cerut sprijin de la Gaz de France pentru mentinerea in functia de ministru.

Dosarul de incepere a urmaririi penale a fost deschis inca din anul 2007, in care era urmarit si cetateanul bulgar Stamen Stantchev. Acuzatiile aduse atunci (in 2007) erau: tradare, spionaj si apartenenta la un grup criminal organizat.