- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Chrome si Safari au evoluat in 2010 in detrimentul Internet Explorer. Vezi statisticile finale pentru anul incheiat

03 Jan, 13:08 • Redactia DailyBusiness
Browserul Chrome a inregistrat cea mai mare crestere in 2010, terminand anul cu o cota de piata de 10%. Mare parte din cresterea inregistrata de browserul Google a fost in detrimentul Microsoft Internet Explorer, conform statisticilor companiei de cercetare Net Applications.
Chrome si Safari au evoluat in 2010 in detrimentul Internet Explorer. Vezi statisticile finale pentru anul incheiat

Cota de piata a Internet Explorer a scazut aproape continuu in ultimii ani, insa Microsoft are inca sperante de revenire, in special datorita celui mai nou browser, IE9. Cea mai noua versiune creata de Microsoft avea la finalul lunii decembrie o cota de 0,5%, in crestere de la 0,4% in noiembrie.

Google Chrome a crescut de la 9,3% in noiembrie la 10% in decembrie.

Firefox al Mozilla, al doilea browser, a ramas la cota de 22,8% in decembrie, nivel similar cu noiembrie. Apple Safari a crescut de la 5,6% la 5,9%, in timp ce Opera a ramas la nivelul de 2,2%.

Chrome si Safari au crescut in detrimentul IE, care a coborat de la 58,4% in noiembrie la 57,1% in decembrie.

Avand in vedere ca numarul de utilizatori ai Internetului creste, iar timpul petrecut online evolueaza si el, chiar si procentele care indica stagnare inseamna de fapt un numar mai mare de useri.

Microsoft se poate consola cu gandul ca pierderea cotei de piata provine din rata de folosire a browserelor mai vechi. De exemplu IE6, lansat acum o decada, a coborat de la o cota de 13,7% in noiembrie la 13,1% in decembrie. IE7 a coborat de la 9,5% la 8,8%, conform presei internationale.