- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Intact tatoneaza piata de video-publicitate online cu o platforma TV

21 Aug, 11:28 • emanuel.ceciu
Clir Media, regia media a grupului Intact, va lansa spre finele lunii septembrie o platforma TV-online, creata pentru ca agentiile de publicitate sa-si extinda campaniile TV pe partea de online, targetand in acest fel consumatorii de stiri video pe web.
Intact tatoneaza piata de video-publicitate online cu o platforma TV

Telestiri.ro foloseste continut video din reteaua de televiziuni din grupul Intact, precum Antena1, Antena3, Antena2, Antena International, GSP TV, Euforia TV si distribuie acest continut tuturor website-urilor cu care Intact a incheiat parteneriate.

Oficialii companiei au precizat ca in momentul lansarii serviciului vor fi mai multe zeci de website-uri partenere, atat din cadrul grupului Intact cat si din afara lui.

„Principala caracteristica a serviciului Telestiri este ca advertiserii au posibilitatea sa plateasca doar daca video ad-ul este vazut, ceea ce permite un control bun al bugetului. Un alt element esential pentru un advertiser il constituie posibilitatea acestuia de a-si targeta audienta dupa website, canalul de stiri (ex. afaceri, stiri, imobiliare, auto, finante etc.), ora difuzarii si asa mai departe, si bineinteles posibilitatea de a interactiona cu userul”, a declarat pentru DailyBusiness.ro Alexandru Dicu, new media manager al Clir Media.

Serviciul se va vinde exclusiv agentiilor de publicitate cu care Intact lucreaza deja pe partea de TV. Oficialii Intact au declarat ca estimeaza incasari de peste 2 mil. euro in primul an de la lansare.

Serviciul Telestiri.ro este dezvoltat in sistemul „pay-per-click”, click-ul fiind considerat momentul cand un user intra pentru a viziona stirea video respectiva.

In functie de sectiune, tarifele per click vor varia intre 0,1 euro si 0,15 euro. Astfel, clipurile video din sectiunile business/financiar vor fi tarifate cu 0,15 euro/click, in timp ce clipurile din zona de entertainment, de exemplu, vor fi taxate cu 0,1 euro/click.

„Orice website/blog care va prelua stirile noastre va fi in prealabil aprobat de noi. Ca si in sistemul Google, website-ul/bloggul partener va primi o parte din sumele incasate pentru publicitatea rulata in spatiul lui”, a mai spus Dicu.

Acesta nu a precizat ce pondere din venituri vor primi site-urile ce gazduiesc clipurile grupului Intact.

In prima faza, publicitatea va fi inclusa doar la inceputul clipurilor, in timp insa urmand a fi disponibile si alte optiuni, precum publicitate scrisa la baza ecranului sau care apare la mijlocul clipurilor.

Sergiu Biris, directorul executiv al Trilulilu.ro, este de parere ca piata de video-advertising din Romania va atrage din ce in ce mai multe investitii in urmatorul an.

„Cred ca intr-un an sau cel mult doi se vor investi tot mai multi bani in video advertising. Pana la urma e logic sa se intample acest lucru avand in vedere ca este reclama cel mai usor targetabila si cu impact mai mare decat orice alt tip de reclama conventionala”, a spus Biris.

In opinia sa, in prezent piata de video-advertising atrage sub 5% din totalul bugetelor investite in publicitate online.