REAL ESTATE

A doua tranzactie mare de terenuri intr-o saptamana: Teren vandut cu 6 mil. euro la Constanta

29 noiembrie 2011, ora 11:04, autor(i): Cristina Mihai   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
landforsale.jpg
Dedeman, cel mai mare retailer roman si liderul pietei de bricolaj, a cumparat un teren de 3,5 ha in Constanta, langa centrul comercial TOM, la un pret de 6 mil. euro, a anuntat departamentul de terenuri din cadrul Colliers International, care a intermediat tranzactia.

Aceasta este a doua tranzactie mare anuntata in ultimele 7 zile. Saptamana trecuta, tot Colliers a anuntat ca Interprime Properties a cumparat un teren in Capitala, la un pret evaluat de analistii din piata la 13 milioane de euro.

Pe finalul unui an cu 5 inaugurari de magazine si cel putin tot atatea terenuri cumparate, Dedeman si-a asigurat locatia pentru al doilea magazin in Constanta. Compania a inceput deja lucrarile la constructia magazinului, planificat pentru deschidere la inceputul anului viitor.

Terenul este situat in partea de nord a orasului, pe Bulevardul Tomis, in apropierea centrului comercial TOM, in care opereaza Carrefour si Bricostore."Zona din jurul centrului TOM are toate premisele pentru a se dezvolta ca schema dominanta in Constanta pe segmentul de retail. Decathlon si Selgros au deja in constructie magazinele in incinta complexului, in timp ce Kika a anuntat ca va demara in cel mai scurt timp lucrarile pe terenul achizitionat cu cativa ani in urma", a declarat Sinziana Oprea, consultant in cadrul Colliers.

"Totodata, in dreptul zonei comerciale este in proces de executie in acest moment proiectul de subtraversare a Bulevardului Tomis, solutie ce va gestiona traficul generat de zona de retail in plina expansiune", a mai spus Oprea.

Dedeman, liderul pietei de bricolaj in Romania, ramane in topul celor mai dinamici retaileri si in acest an, in care a fost de departe printre cei mai activi cumparatori de terenuri. Deoarece pietele nu sunt inca saturate pentru acest tip de spatii, orasele cu o populatie mai mare de 50.000 locuitori raman inca tinta retailerilor de tip "big box", mai ales acolo unde competitia este inca scazuta.

Si dezvoltatorii imobiliari au fost mai activi pe piata terenurilor in ultimii 2 ani. Vedeti care au fost cele mai importante tranzactii.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
VALENTINO a spus:
29/11/2011 19:51
nu ma intereseaza
cine e cumparatorul ,nu stiu de ce acesti ziaristi vor ca noi sa gindim dupa
schemele lor precum ciinele lui pavlov.
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 25 Mai 2022, 06:51
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter