- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Bancpost cere insolventa unui dezvoltator imobiliar israelian cu un proiect de 400 de locuinte in Pipera

11 Jan, 15:56 • cristina.mihai
Bancpost a depus la Tribunalul Bucuresti o cerere pentru demararea procedurii insolventei impotriva Pipera Gardens SRL, controlata de grupul israelian Mizrachi Group Construction &Investment, si care urma sa construiasca in zona Pipera 400 de unitati locative.
Bancpost cere insolventa unui dezvoltator imobiliar israelian cu un proiect de 400 de locuinte in Pipera

Compania ar fi urmat sa construiasca in Pipera 400 de unitati locative. Grupul Mizrachi a mai fost somat de grecii de la Post Bank in primavara anului trecut sa returneze un credit acordat pentru unul dintre proiectele imobiliare derulate in Romania, relata in primavara anului trecut cotidianul israelian Haaretz. Grupul planuia sa construiasca prin mai multe firme peste 1.000 de locuinte in mai multe proiecte rezidentiale in Romania.

Desi numarul insolventelor din imobiliare este in crestere, cazurile in care bancile cer demararea procedurii de insolventa sunt inca rare, bancherii incercand sa evite sa ajunga la tribunal.

Mircea Cotiga, recovery&fraud prevention director la UniCredit Tiriac Bank, a explicat, anterior, ca bancile sunt reticente la deschiderea procedurii de insolventa ca urmare a sanselor mici de reorganizare, dar si a duratei procedurii, in medie de 3 ani.

De altfel, si Mihai Bogza, presedintele Bancpost, spune ca banca pe care o conduce cere insolventa clientilor doar daca nu se gaseste o alta solutie.

„In general, incercam sa gasim o solutie impreuna cu clientul, inclusiv o restructurare a solutiilor de finanatare. Totusi, sunt si situatii in care nu putem ajunge la o intelegere si atunci suntem nevoiti sa recurgem la situatia in care cerem insolventa”, a spus, pentru DailyBusiness.ro, Mihai Bogza, presedintele Bancpost, care nu a oferit date concrete vizavi de acest dosar.

Reprezentantii Mizrachi nu au facut niciun comentariu vizavi de acest dosar si despre planurile de investitii in Romania, pana la momentul publicarii articolului.

Daniela Savodeanu, avocata firmei Pipera Gardens SRL, a spus ca inca nu au fost instiintati oficial de acest dosar si nu a facut comentarii vizazi de situatie, declarand doar ca „suntem convinsi ca dezvoltatorul este hotarat sa demareze proiectele pe care le are in plan in Romania”.

Pipera Gardens este detinuta de compania Shikun Dayarim LTD, parte a Mizrachi Group.