- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Bucurestenii, tot mai tentati sa-si construiasca locuinte in regie proprie

12 May, 12:54 • Redactia DailyBusiness
Pe piata imobiliara se inregistreaza din ce in ce mai mult cereri de loturi mici de teren, bucurestenii fiind atrasi de constructia unei locuinte in regie proprie.
Bucurestenii, tot mai tentati sa-si construiasca locuinte in regie proprie

„In ultimul timp, pe piata imobiliara s-au putut observa niste schimbari majore. Daca in anii trecuti se cautau mai mult resedinte rezidentiale, persoanele fizice s-au reorientat catre achizitia de terenuri si constructia in regie proprie”, a spus Stefan Nita, directorul general al companiei WHS Imobiliare.

„Se cauta terenuri cu suprafete intre 500 si 1.200 metri patrati, cu toate utilitatile si preferabil cu toate autorizatiile obtinute. Cine cumpara un teren in acest moment vrea in cel mai scurt timp posibil sa termine si constructia”, a adaugat Nita.

Piata terenurilor a inregistrat o oarecare stagnare in prima parte a anului, provocata si de criza financiare de pe pietele internationale. Dar, in acest moment incepe deblocarea pietei, astfel ca se asteapta iarasi cresteri de preturi de pana la 20%, spun reprezentantii WHS.

Terenurile pentru constructii de vile unifamiliale din Capitala sunt mai greu de accesat, deoarece nu fac parte din oferta agentiilor imobiliare, iar potentiali cumparatori trebuie sa se duca direct la proprietari, a declarat, anterior, George Ivan, consultant in cadrul departamentului rezidential al DTZ Echinox.

Preturile sunt cuprinse intre 300 euro pe metru patrat si 600 euro/mp, ajungand pana peste 1.000 euro/mp in anumite zone din nord, asta in functie de utilitati, aspectul zonei si aproprierea de centrul orasului, a spus Ivan.

Terenurile acestea se caracterizeaza prin suprafete de sub 600 mp si se afla de obicei in zone in care nivelul de inaltime este de P+1+M.

Cartierele unde se gasesc asemenea terenuri sunt zonele de case din oras (cum ar fi in sud iesirile din oras catre Giurgiu, IMGB, Popesti, in est, zonele Colentina, Pantelimon, Vest, iesirile catre centura orasului, Ghencea, Rahova, Nord, iesirile catre Buftea, Giulesti, Casa Presei Libere, Bucurestii Noi, Pipera-Voluntari), potrivit DTZ.

Compania WHS Imobiliare a fost infiintata in anul 1998.

Serviciile oferite de WHS constau in consultanta juridica, financiara, bancara si imobiliara.