- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Cea mai mare tranzactie cu birouri din criza: NEPI cumpara Floreasca Business Park cu 27,6 mil. euro

30 Nov, 08:14 • Redactia DailyBusiness
Fondul de investitii New Europe Property Investments (NEPI) a ajuns la o intelegere pentru cumpararea proiectului de birouri Floreasca Business Park cu circa 27,6 mil. euro, potrivit unui anunt al companiei de pe bursa de valori londoneza.
Cea mai mare tranzactie cu birouri din criza: NEPI cumpara Floreasca Business Park  cu 27,6 mil. euro

Achizitia activului se va realiza prin cumpararea firmei Ingen Europe BV, care detine compania locala Floreasca Business Park SRL.

Pretul final de achizitie va fi determinat de profitul operational al proprietatii, indexarea veniturilor din chirii in ianuarie 2011 si declaratiile financiare ale proprietarului.

„Daca acesti indicatori vor determina o diferenta intre pretul de achizitie estimat si cel final, valoarea respectiva va fi platita intre vanzatori si cumparatori”, se mentioneaza in anuntul NEPI.

Floreasca Business Park are o suprafata inchiriabila de 36.000 mp, o chirie medie de 17,21 euro pe mp si o valoare de piata de aproape 100 mil. euro. NEPI va prelua si creditul bancar al companiei, de 73,6 mil. euro.

Portland Trust a mai vandut in anii trecuti si alte cladiri dezvoltate pe plan local, printre care si Bucharest Business Park cu 65 mil. euro.

NEPI a mai cumparat in Romania 2 centre comerciale Iris Shopping Center Pitesti si European Retail Park Braila.