REAL ESTATE

Constructia mall-ului de 250 mil. euro de langa Parcul Titan a inceput

25 octombrie 2011, ora 13:09, autor(i): Cristina Mihai   | 2 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
ParkLake Plaza vis 5.jpg
Grupul de investitii irlandez Caelum Development a inceput lucrarile de constructie la mall-ul ParkLake Plaza din Titan, primul proiect al companiei in Romania.

Dezvoltatorul a desemnat companiile Apolodor si Edrasis C. Psallidas pentru a efectua lucrarile de excavare si respectiv lucrarile preliminarii de fundatii speciale.

Caelum a anuntat ca va numi un contractor general care va prelua si continua lucrarile incepute. Apolodor a inceput lucrarile pe 25 octombrie 2011.
Galerie Foto
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria

Proiectul, ale carui lucrari sunt estimate sa dureze 2 ani si jumatate, va cuprinde aproximativ 200 magazine pe o suprafata inchiriabila de 67.000 metri patrati. In total, investitia se cifreaza la circa 250 milioane euro.

Investitia totala in proiect este de peste doua ori mai mica decat cea anuntata initial, ajungand la 250 milioane euro. Motivele scaderii drastice a investitiei este modificarea proiectului care initial ar fi urmat sa cuprinda un mall de 110.000 mp, cel mai mare din Bucuresti si blocuri de locuinte. Criza a schimbat planurile companiei, iar mall-ul este acum mult mai mic si este, cel putin momentan, singura componenta a proiectului, renuntandu-se la zona de locuinte.

Caelum Development a intrat pe piata romaneasca in 2006, achizitionand un teren de circa 8,2 hectare in apropierea Parcului Titan din sectorul 3.In 2009, grupul a obtinut avizele de a construi un centru comercial si recreativ cu cinci etaje si o suprafata de 110.000 metri patrati inchiriabili, insa demararea lucrarilor a fost blocata de criza, dar si de unele probleme legate de expirarea planului urbanistic zonal (PUZ). Intre timp, compania a lucrat la refacerea conceptului si pre-inchirierea centrului.

Acum, acesta a fost relansat la dimensiuni mai mici.

Vedeti si Ce alte mall-uri vor aparea pe harta Bucurestiului in urmatorii 3 ani.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Molotov a spus:
25/10/2011 13:31
Ce de Molotoave o sa luati voi. BarbeQ de wknd. Las ca vedeti voi. Aveti impresia ca puteti face orice in tara asta.
 
Bogdan a spus:
26/10/2011 09:47
Mare greseala a primariei de sector. Se gandeste doar sa construiasca malluri si cladiri peste cladiri, nu sa mai mareasca spatiul verde si parcul IOR, de care se bucura locuitorii zonei si nu numai. Evident, atentiile materiale vin de la patroni, nu de la cetateni. Sper ca macar locurile de parcare din zona sa ramana la locul lor si sa nu dispara, dupa cum chiar as anticipa ca asa va fi. Un vot in minus pentru noua candidatura a actualului primar la alegerile care tocmai se apropie.
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 18 Mai 2022, 16:52
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter