- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

imopedia.ro: Piata imobiliara a terenurilor s-a blocat inca din primavara

14 Nov, 13:49 • Redactia DailyBusiness
Piata imobiliara a terenurilor s-a blocat inca din lunile martie-aprilie 2008, ceea ce a dus la o scadere a tranzactiilor, astfel ca anul acesta, pe acest segment au fost de 6 ori mai putine oferte decat pentru apartamente, a spus Razvan Muntean, managerul general al companiei Run Data Solutions, care detine portalul imopedia.ro.
imopedia.ro: Piata imobiliara a terenurilor s-a blocat inca din primavara

Numarul ofertelor de case si vile din imopedia.ro a ajuns la 12.000 si este mai mic decat cel al apartamentelor, dar mai mare decat cel al terenurilor, sectiune in care in octombrie 2008 sunt postate 5.000 de anunturi, informeaza NewsIn.

Potrivit analizei realizate de reprezentantii Run Data Solutions, proprietarul imopedia.ro, in zonele limitrofe Bucurestiului, cei mai numerosi proprietari care vor sa-si valorifice terenurile se afla in orasul Otopeni. Pe locul 2 in topul ofertelor noi se claseaza comuna Corbeanca, iar pe locul 3 – comuna Balotesti.

„In baza de date Imopedia.ro, de la inceputul anului, cele mai multe anunturi de vanzare au avut ca obiect apartamentele din Bucuresti si Ilfov. Doar in luna octombrie au fost aproape 30.000 de oferte postate de agentiile imobiliare, mai mult decat dublu fata de luna ianuarie a anului 2008”, a adaugat reprezentantul Run Data Solutions.

Portalul run.ro a devenit recent, prin rebranding, imopedia.ro, pe site fiind postate de catre peste 600 de agentii peste 400.000 de anunturi imobiliare.

Run Data Solutions a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de 400.000 de euro, iar pentru anul acesta vizeaza o crestere de 50%, pana la 600.000 de euro. Aproximativ 70% din cifra de afaceri a companiei este data de sectiunea imobiliare, a precizat Muntean.