REAL ESTATE

Si totusi, piata rezidentiala exista: Canadienii de la Benevo au cumparat 64 de apartamente dintr-un foc

28 noiembrie 2011, ora 14:29, autor(i): Cristina Mihai 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
4ea7cad609430.JPG
Fondul de investitii canadian Benevo a cumparat 64 de unitati locative in cartierul gigant Cosmopolis, dezvoltat de compania turca Opus Land, langa Bucuresti. Aceasta este cea mai mare tranzactie, ca unitati, efectuata pe piata libera, in ultimul an de catre un investitor.

Opus Land a vandut in Cosmpolis, pe intreg anul trecut, numai 60 de apartamente, potrivit unui anunt anterior al companiei.

Proiectul imobiliar Cosmopolis este unul dintre cele mai mari din Romania, pana acum in cartier fiind investiti 200 de milioane de euro.

Fondul de investitii care a cumparat cele 64 de unitati in Cosmopolis, proiect de langa Bucuresti, negociaza preluarea a inca 400 de apartamente in proiecte situate in centrul Capitalei.Mai mult, in urmatoarele 24 de luni, Benevo planuieste cumpararea a 1.000 de apartamente noi.

Pe platforma operationala construita pentru administrarea si dezvoltarea portofoliul propriu, agentia Benevo contracteaza acum servicii de vanzare, inchiriere si administrare proprietati pentru portofoliile rezidentiale neperformante ale bancilor.

Benevo isi va extinde semnificativ portofoliul de apartamente in 2012 si are in prezent cateva investitii in negociere. Desi piata este in continuare foarte dificila, Benevo are resursele sa achizitioneze si sa administreze apartamente, spune Michael Topolinski, CEO Benevo.

Benevo si-a inceput activitatea in 2007 ca investitor in apartamente in Bucuresti. In 2008 Benevo a lansat agentia Benevo the Homes Store (www.benevo.ro).

Benevo detine si administreaza 300 de apartamente in portofoliul de inchiriere.

In ultimii 3 ani, achizitii de apartamente au mai facut si cei de la Romania Invest. Norvegienii de la Romania Invest au anuntat in 2010 ca are un buget de achizitii de 45 milioane de euro pentru piata locala, din care in jur de 15 milioane au fost alocare achizitiilor unor pachete de apartamente in proiectele Adama din Bucuresti si Brasov la inceputul anului trecut. Restul au ramas necheltuiti.

Anul acesta, si un fond de investitii din Grecia a cumparat un pachet de 28 de locuinte in proiectul rezidential Linda Residence din Capitala, iar in 2009 compania Secure Investments II a achizitionat 33 de apartamente in proiectul Doamna Ghica Plaza.

O tranzactie mai mare pe rezidential a fost cumpararea proiectului My Dream Residence, aflat in insolventa, la licitatie publica pentru 16,7 milioane euro. In acest proiect s-au vandut 129 de apartamente.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 18 Mai 2022, 15:03
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter