- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Singurul centru comercial inchis de criza se apropie de faliment. Dezvoltatorul Armonia Braila si-a cerut insolventa

29 Oct, 16:35 • cristina.mihai
Compania Red Project Three, prin care a fost dezvoltat proiectul Armonia Braila si-a cerut insolventa, dupa ce Voslkbank, banca finantatoare a proiectului, a depus de asemenea o cerere in acest sens impotriva firmei in septembrie, potrivit datelor de la Tribunalul Bucuresti.
Singurul centru comercial inchis de criza se apropie de faliment. Dezvoltatorul Armonia Braila si-a cerut insolventa

Compania este detinuta de Red Capital Management.

Centrul comercial Armonia este inchis de mai bine de un an, ca urmare a vanzarilor slabe ale retailerilor. Centrul comercial care a presupus o investitie de ordinul zecilor de milioane de euro s-a inchis la doar cateva luni dupa inaugurare.

Cererea de demarare a procedurii de insolventa a companiei poate fi o modalitate prin care aceasta sa isi protejeze activele pentru in timp, in cazul in care se va intocmi un plan de reorganizare.

Chiar daca Red va intocmi un plan de reorganizare, compania ramane insa la mila creditorilor, pentru ca doar acestia pot, in cazul unei insolvente, sa hotarasca daca acel plan este pus in aplicare sau daca activele companiei vor fi lichidate.

Oficialii Red Capital Management nu au dorit sa comenteze.

Cazurile insolventelor mari din domeniul imobiliar sunt inca limitate, dar in acest an, un alt mall, aproape finalizat, a fost lichidat de banca finantatoare. Este vorba de insolventa MLS Proiect Oradea, compania care dezvolta mall-ul Tiago Oradea.