- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Tranzactia anului in CEE: O cladire de birouri din Varsovia s-a vandut cu 117 mil. euro

29 Jun, 16:07 • Redactia DailyBusiness
Compania Skanska a vandut o cladire de birouri din Varsovia pentru 117 mil euro unui fond de investitii manageriat de compania Deka Immobilien, aceasta fiind cea mai mare tranzactii din 2009 in Europa Centrala si de Est, au anuntat reprezentantii Colliers International, compania care a intermediat vanzarea, relateaza presa internationala.
Tranzactia anului in CEE: O cladire de birouri din Varsovia s-a vandut cu 117 mil. euro

Cladirea de birouri are o suprafata de 21.000 mp, iar chiriasul principal este grupul Deloitte, care a inchiriat 14.600 mp de birouri in cadrul cladirii, relateaza presa internationala. Aceasta este prima cladire ecologica din Polonia, consumand cu peste 30% mai putina energie decat media pe cladire in aceasta tara.

Skanska si Deka au ajuns la o intelegere preliminara in septembrie 2008 pentru tranzactionarea cladirii de birouri, denumita Deloitte House.

Vanzarea este a cincea ca marime din regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa) in 2009, cea mai mare tranzactie din Polonia si a 12-a din lume, potrivit firmei de cercetare Real Capital Analytics.