REAL ESTATE, LIFESTYLE

Zgarie-norii viitorului vor avea munti si rauri si vor asigura supravietuirea animalelor (Foto)

02 aprilie 2015, ora 00:05, autor(i): Andra Troasca   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
sky.jpg
Editia din acest an a unui concurs international care provoaca arhitectii sa isi imagineze cum vor arata si ce functii vor avea zgarie-norii viitorului a avut ca teme suprapopularea, incalzirea globala si dezastrele naturale. Vezi care au fost solutiile gasite de cei mai buni participanti.

Concursul, sponsorizat de publicatia eVolo si aflat la a 10-a editie, a reunit ideile a 500 de participanti. Juriul, format din lideri din industria designului si a arhitecturii, a premiat 3 castigatori si a oferit mentiuni onorabile unui numar de 20 de arhitecti.  

Aceste cladiri nu sunt realizabile astazi, dar ele isi propun de pe acum sa raspunda la cateva intrebari importante in legatura cu viitorul spatiilor urbane, noteaza Business Insider.  

Castigatorul locului intai este “Essence”, o propunere de a “instala” un mediu non-urban in centrul foarte aglomerat al unui oras. Cladirea ar avea 11 peisaje diferite – acvarii de pesti, zone de jungla, desert, rauri, munti, ghetari etc.

Conceptul care a castigat locul al doilea - cladirea denumita "Shanty-Scraper"(shanty = cocioaba, bordei) – ar fi construita din materiale reciclate, fiind destinata atat spatiilor de birouri, cat si apartamentelor. Acest zgarie-nori ar fi construit pentru populatia de pescari din cartierele saracacioase ale orasului Chennai din India.  Conceptul "Cybertopia", cladirea zgarie-nori care a castigat locul al treilea, combina  lumea fizica si cea digitala. Cladirea poate creste inconinuu, cu ajutorul tehnologiei de printare 3D si a “navelor mobile”.  Conceptul denumit "Limestone Hills" (Dealuri de var) presupune transformarea vechilor mine de calcar in exoscheleti – un nou tip de structura in constructii.    "Tower of Refuge" (Turnul de refugiu) este gandit precum o arca a lui Noe care ar furniza lumina solara, apa si aer pentru o multime de specii, actionand ca o masinarie automata care ofera toate conditiile pentru supravietuire.

 
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Kangoo a spus:
02/04/2015 09:43
Pentru a mai reduce din munca epuizanta, va sfatuiesc sa luati idei din colectia Cutezatorii articole sub titlul "Noi in anul 2000".
Sa vedeti si acolo cum zburau rachetele (aici n-au prea gresit, dar depinde la ce s-au gandit) peste tot, iar Ceausescu trona inca din tablou.
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 01 Decembrie 2020, 01:13
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter