Auto

Audi Q8, disponibil in Romania din luna octombrie FOTO

25 Sep, 15:58 • Redactia DailyBusiness
Audi Q8, fabricat în Bratislava, poate fi comandat la distribuitorii din Romania. Modelul va putea fi văzut și testat în rețeaua Audi începând cu luna octombrie 2018. Prețurile încep de la 76.500 de euro.
Audi Q8, disponibil in Romania din luna octombrie FOTO

Audi Q8 îmbină eleganța specifică modelelor coupé de lux, cu patru uși, cu versatilitatea practică a SUV-urilor de talie mare.  Acesta are un interior de dimensiuni generoase, portbagaj variabil și tehnologii de ultimă oră folosite pentru sistemele de operare și suspensii.

Tracțiunea integrală permanentă quattro și o gardă la sol de până la 254 de milimetri permit acestui SUV-coupe să poată ajunge cu ușurință dincolo de punctul în care se sfârșesc drumurile asfaltate.

Lungime de 4.901 milimetri, lățime de 1.935 milimetri și înălțime de 1.616 milimetri. Acestea sunt dimensiunile definitorii ale noului Audi Q8.


Plafonul similar coupe-urilor face ca acest model să pară mai scund decât fratele său, Q7. Q8 este cu 66 de milimetri mai scurt, dar cu 27 de milimetri mai lat.

Secțiunea frontală distinctivă, consola posterioară scurtă, garda mare la sol, de până la 254 de milimetri și roțile de mari dimensiuni (până la 22″), transmit dinamism și putere.

Având un ampatament de aproape trei metri, Audi Q8 oferă spațiu generos pentru cinci persoane. Spațiul interior îl depășește pe cel al concurenților direcți în ceea ce privește fiecare dimensiune relevantă.


Scaunele din față sunt disponibile în patru variante de design. Primele două versiuni de top sunt scaunele contour, puternic individualizate, opțional cu ventilație, la care se adaugă versiunile cu scaune sport.

Funcția de masaj este disponibilă ca dotare opțională pentru ambele variante de scaune. Sistemul compus din trei scaune în spate este inclus în dotarea standard, iar funcția de ajustare longitudinală a acestora este o dotare opțională.

Având un portbagaj mare și compartimente de depozitare de dimensiuni generoase, Q8 este ideal la drum lung.  Portbagajul SUV-ului are un volum standard de 605 litri. Acesta poate fi mărit la 1.755 litri cu spătarele banchetei rabatate și oferă posibilitatea așezării a două genți de golf pe diagonală.

Hayonul poate fi deschis și închis electric, ca dotare standard, în timp ce deschiderea prin mișcarea corespunzătoare a piciorului este o funcție opțională. Sistemul electric de acoperire a portbagajului este o altă dotare opțională care sporește confortul. Acest sistem susținut de șine se retrage automat când deschideți hayonul și se extinde apoi, din nou, la închiderea acestuia.