- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Autobuzul romanesc a dat chix. Constructorul nu a vandut nici lotul de proba

26 Oct, 10:03 • Redactia DailyBusiness
Autobuzul Roman Brasov, conceptie romaneasca 100%, este un esec , iar producatorul incearca sa scape si de cele 6 pe care le mai are din lotul-proba, chiar si la reducere de peste 10%.
Autobuzul romanesc a dat chix. Constructorul nu a vandut nici lotul de proba

Urban Crosstown, modelul de autobuz Roman, a fost un proiect lansat in 2008 in ideea ca va putea participa la licitatiile organizate de regiile de transport ale primariilor din tara.

Astfel de licitatii nu s-au tinut, cu exceptia Bucurestiului, unde a fost preferat modelul concurent Mercedes Citaro. Fabrica din Brasov a ajuns astfel sa livreze doar cateva bucati catre firme de transport international de persoane. Mai precis, 4, din lotul- proba initial de 10, informeaza economica.net

Autobuzul Urban Crosstown s-a lansat in productie in 2008, are motorizare EURO 5, podea total coborata, caroserie autoportanta, dispozitive tehnice destinate sa faciliteze accesul persoanelor cu mobilitate redusa si sistem de siguranta care nu permite plecarea autobuzului cu usile deschise. Are o capacitate totala de 91 de persoane, pe scaune si in picioare si atinge o viteza maxima de 80 de km/h. Autobuzul are si o varianta cu podea joasa. Pretul de catalog este de 120.000 de euro.