Auto

Ce spera producatorii auto: Deducerea TVA va revigora piata

20 Nov, 12:53 • Redactia DailyBusiness
Decizia Guvernului de a reintroduce dreptul de deducere a TVA aferenta achizitiilor de autotvehicule si combustibil va fi urmata de o revenire, cel putin partiala, a pietei auto, afirma reprezentantii producatorilor si dealerilor auto.
Ce spera producatorii auto: Deducerea TVA va revigora piata

Firmele vor avea din nou posibilitatea, incepand cu anul viitor, sa deduca sumele cheltuite pe carburant la masinile folosite in transportul de persoane, cu maximum noua locuri, si TVA aferenta achizitiei de autoturisme, insa numai in limita a 50%, potrivit raportului care insoteste proiectul de buget pentru 2012.

„Daca va fi adoptata acesta masura, am putea asista la o relansare a pietei auto, chiar daca deducerea este doar pe jumatate. Este un rationament simplu, 50% este mai mult decat zero”, a declarat presedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), Ernest Popovici, citat de [url=http://www.mediafax.ro/economic/deducerea-tva-va-revigora-piata-auto-8991958/]Mediafax[/url].

Facilitatea reprezinta un imbold pentru firme sa isi innoiasca flotele, apreciaza, la ra Paul Schiaucu, vicepresedintele Asociatiei Concesionarilor Dacia si Renault.

„Deductibilitatea TVA in cazul achizitiilor auto, dar si pentru carburat vor incuraja cu siguranta agentii economici sa cumpere masini, chiar daca este o deducere de doar 50%. Cheltuielile cu carburatul reprezina costuri foarte mari pentru firme”, a afirmat Schiaucu.