- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Cum a atras Rusia doi dintre cei mai mari constructori auto

28 Feb, 17:32 • Redactia DailyBusiness
Volkswagen si Ford s-au grabit sa beneficieze de facilitatile oferite de guvernul rus pentru dezvoltarea industriei auto locale, in conditiile in care, in urmatorii patru ani, vanzarile de masini din Rusia le-ar putea depasi pe cele din Germania, potrivit Bloomberg.
Cum a atras Rusia doi dintre cei mai mari constructori auto

Astazi este data la care expira „oferta” facuta de guvernul de la Moscova, care prevede posibilitatea importului de componente cu taxe cuprinse intre 0 si 3%, in schimbul unor investitii in urma carora sa produca cel putin 300.000 de unitati pe an.

In ultimele doua saptamani, Volkswagen si miliardarul Oleg Deripaska au ajuns la un acord in urma caruia constructorul va produce masini sub brandul Volkswagen si Skoda la o fabrica din Rusia, in timp ce Ford a anuntat joint-venture-ul cu Sollers pentru asamblarea si distributia de masini.

Ministerul Industiei din Rusia asteapta sase astfel de cereri venite din partea unor parteneriate intre constructorii straini si companiile ruse.

Potrivit estimarilor autoritatilor ruse, piata auto locala ar putea ajunge la 3 milioane de unitati pana in 2014, urmand astfel sa depaseasca piata din Germania.

Mai mult de cat atat, Rusia ar putea deveni a sasea piata auto din lume, cu 4 milioane de masini vandute anual, pana in 2020.

In prezent, Rusia ocupa pozitia a 10-a la nivel global, cu vanzari de 1,9 milioane de unitati.