- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Cum să evitaţi descărcarea bateriei auto pe timp de iarnă! Metode ingenioase de repornire

20 Nov, 09:14 • Gorgorin iulia
Iarna se instalează treptat, iar cele mai frecvente probleme pe care le întâmpinăm în sezonul rece sunt cele legate de bateria mașinii, care se poate descărca oricând. Iată câteva metode ingenioase pentru a reporni automobilul.
Cum să evitaţi descărcarea bateriei auto pe timp de iarnă! Metode ingenioase de repornire

Dacă veți ajunge vreodată în situația de a vi se descărca complet bateria, este bine să știți câteva metode prin care v-ați putea porni mașina.

Cum eviți descărcarea bateriei

Bateria mașinii se poate descărca este foarte ușor, mai ales dacă uitați ceva aprins, să deconectați farurile exterioare sau radioul mașinii. Și o staționare prelungită vă poate goli bateria de curent și astfel nu veți mai putea porni motorul.

Bateriile auto sunt piese auto foarte importante care pun în funcțiune motorul unei mașini si care o ajuta să se deplaseze în stare perfectă. În timpul iernii, acumulatorul se poate descărca, acesta neputând să se mai încarce corect în anumite cazuri.  În sezonul rece, acumulatorul este suprasolicitat de sistemul de climatizare, dar și de demararea dificilă a motorului.

Citiți și: 400 de lei lunar pentru 1.000 de kilometri parcurși cu o mașină electrică. Sunt pregătiți românii să renunțe la mașinile clasice?

Bateria joacă un rol important în pornirea mașinii. Ulterior, funcția furnizării curentului către consumatori este preluată de alternator.

Specialiștii recomandă să schimbați bateria la un interval de trei-patru ani, pentru că la fel ca și în cazul altor obiecte, aceasta se uzează. O mașină cu o baterie descărcată poate fi repornită prin conectarea bateriei mașinii dumneavoastră la bateria altei mașini.

Cea mai utilizată metodă de a porni o mașină cu un acumulator auto descărcat este folosind cablurile auto. Drept urmare, va trebui să parcați vehiculele unul în fata celuilalt sau paralel, asta dacă lungimea cablurilor permite acest lucru.

Așadar, ideal ar fi să aveți mereu cablurile de încărcare pentru baterie în portbagaj.

Un alt truc la îndemână prin care puteți remedia problema bateriei descărcate este încărcarea pe redresor, o variantă modernă și foarte eficient. În cazul în care nu aveți un redresor nu este nicio problemă și asta pentru că puteți lua curent de la o altă mașină, însă trebuie să știți că dacă procedezi așa bateria nu se va încărca 100%.

Procesul poate să dureze până la mai bine de 5-6 ore, în funcție de calitatea redresorului, capacitatea bateriei, dar și în măsura în care doriți să o încarcați la capacitate maximă.

De asemenea, un acumulator extern se poate dovedi extrem de util atunci când bateria s-a descarcat complet.

Bateriile nu necesită întreținere, însă le putem prelungi viața verificându-i tensiunea. O altă metodă constă în verificarea densității lichidului cu un hidrometru.

Pentru a evita situațiile neplăcute, cel mai bine ar fi bine să verificați periodic starea de încărcare a bateriei auto.

Citiți și: Șoferii care nu țin cont de anumite reglementări ale Codului Rutier riscă amenzi de peste 700 de lei. Iată ce NU trebuie să îți lipsească din mașină