- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Dealerii auto vorbesc despre faliment daca se majoreaza TVA si cota unica

25 Jun, 16:41 • Redactia DailyBusiness
Majorarea TVA si cotei unice va fi urmata de cresterea preturilor la masini, la disparitia de pe piata a mai multor dealeri auto si la stoparea investitiilor, au declarat reprezentantii firmelor din domeniu, citati de Medifax.
Dealerii auto vorbesc despre faliment daca se majoreaza TVA si cota unica

„Deja multe firme din distributia auto sunt cu un picior in groapa din cauza crizei financiare. Acesta masura nu va face decat sa creasca numarul dealerilor care se vor inchide”, Nicolae Sorescu, a spus directorul de vanzari al Radacini Motors.

Silviu Preoteasa, presedintele Asociatiei Dealerilor de Marca Volkswagen, considera ca toate investitiile vor fi anulate in eventualitatea cresterii fiscalitatii.

Curtea Constitutionala a decis vineri ca sunt neconstitutionale unele dintre masurile de austeritate din legile pentru care Executivul si-a angajat raspunderea in fata Parlamentului, care reglementau printre altele scaderea salariilor cu 25% si a pensiilor cu 15%. In aceste conditii, Executivul a pregatit un pachet alternativ de masuri, care prevede, cel mai probabil, majorarea nivelului TVA si a cotei unice de imozitare.